FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

'Het was echt beangstigend, de chaos brak los'

03-03-2011

2 reacties


Adam Sarota heeft als eerste gereageerd op de voorvallen van woensdagavond in Enschede. De Australiër reed, samen met Ismo Vorstermans en Frank Demouge, naar de uitwedstrijd van hun club FC Utrecht om daar op de tribune plaats te nemen. Na afloop werden de drie slachtoffer van supporters van FC Twente en werden er rake klappen uitgedeeld. "We liepen met zijn vieren terug naar de auto om naar huis te rijden, toen we een soort van supportershome passeerden. Daar stonden twee groepen iets uit elkaar. Wij moesten er dus wel tussendoor lopen", begint Sarota zijn verhaal op de website van Sport-Promotion.

"Toen we zo'n beetje in het midden waren, werd er plotseling geroepen dat er Utrechters waren. Toen brak de chaos los. Er werd getrokken, geduwd en gescholden. We hebben het op een lopen gezet. Het was compleet onoverzichtelijk wat er gebeurde, maar we zagen wel dat er gevochten werd. We zijn naar de hoofdingang van het stadion gerend, waar bewaking stond. Daar merkten we dat we Ismo kwijt waren", aldus Sarota, die net als de anderen niet geselecteerd was voor het bekerduel en daarom op eigen gelegenheid was afgereisd.

Daar waar Sarota, Demouge en de broer van Tommy Oar (die ook mee was) weg konden komen, was Vorstermans minder gelukkig. Hij kreeg slagen tegen zijn hoofd en werd geschopt door Twente-fans. "Een kwartier later konden we alsnog bij onze auto komen en troffen we Ismo weer. We hadden geprobeerd hem te bellen, maar dat lukte niet. Zijn telefoon is tijdens de vechtpartij gestolen of hij is hem verloren. We zijn direct ingestapt en zijn weggereden. Met Ismo. Hij had een aardige bult op zijn hoofd en was aangeslagen. Dat waren we allemaal."

Donderdagmorgen brak lichte paniek uit bij Utrecht, toen Vostermans niet op de training van de club kwam opdagen. Telefonisch was hij ook niet bereikbaar en bij een bezoek aan zijn huis bleek hij niet aanwezig. "Misschien dat hij alsnog naar de dokter is gegaan. Buiten die bult en de emotie, zag hij er verder wel oké uit, toen we terugreden", zegt Sarota. Volgens hem zagen de supporters van FC Twente hen niet direct aan voor spelers. Althans, dat vermoedt hij. "Er werd geroepen dat er Utrechters liepen, dus ga ik er vanuit dat zij aan fans van ons dachten."

"Maar beangstigend was het. Ik heb dit nog nooit meegemaakt en hoop het ook nooit meer mee te maken. En wat denk je van de broer van Tommy Oar? Die was nog nooit in Nederland geweest. Dit was zijn eerste bezoek aan een Nederlandse voetbalwedstrijd. Die zal hij nooit meer vergeten. Maar dat geldt voor ons allemaal trouwens." Vandaag of anders morgen zullen de spelers aangifte doen bij de politie.

FC Utrecht
Via de officiële kanalen laat FC Utrecht zelf weten dat het een onderzoek instelt naar de gebeurtenissen. "De club kijkt of er aangifte wordt gedaan tegen de supporters van FC Twente. Wat vaststaat, is dat de club een officiële klacht indient bij de KNVB over de situatie rondom het stadion in Enschede. FC Utrecht is van mening dat de spelers die niet bij de selectie zitten, maar wel de wedstrijd bijwonen andere plaatsen in het stadion moeten krijgen en ook over parkeerplaatsen op het stadionterrein moeten kunnen beschikken, hetgeen nu niet het geval was.

Bron: voetbalzone.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing