FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

"Het voetbal staat nu in dienst van punten pakken"

06-03-2014

17 reacties


In de laatste drie duels behaalde FC Utrecht vijf punten. Twee van deze duels, tegen FC Groningen en FC Twente, waren in eigen huis en kenden een zeer matte eerste helft. De wens van de clubleiding voor dit seizoen was echter dwingend en initiatiefrijk voetbal met druk naar voren. In het AD van 6 maart geeft trainer Jan Wouters aan waarom dit zo weinig lukt.

Een belangrijk punt is dat FC Utrecht op dit moment niet beschikt over een ploeg die zo kan spelen. "Dat heeft met kwaliteit te maken, maar ook met de vele blessures" aldus Wouters in het AD. Hierdoor verbruikte FC Utrecht al 35 spelers en ontbreekt het ook aan vastigheden.

Sommige spelers staan op minder bekende posities. Zo zette Wouters Jens Toornstra tegen FC Twente naast Steve de Ridder vanwege Toornstra's diepgang en verdedigende bijdrage. Dat dit er in de eerste helft niet uitkwam, komt volgens Wouters mede door de voetballende kwaliteiten van FC Twente. "Twente was zo goed dat wij er niet direct een antwoord op hadden. De tweede helft hebben we het recht kunnen zetten."

FC Utrecht zit op dit moment in een fase dat alle punten hard nodig zijn om boven de rode streep te blijven. Wouters kiest daarom voor een behoudendere taktiek: "Het voetbal staat nu in dienst van punten pakken". Onlangs deed ADO-trainer Henk Fräser een oproep aan hun supporters om de ploeg te blijven steunen, ook bij een behoudende taktiek en minder voetbal. Wouters ondersteunt die oproep en snapt dat supporters toch hun onvrede uiten als het niet loopt.

Uiteraard gaat FC Utrecht tegen PSV voor een goed resultaat, maar Wouters vindt dat FC Utrecht voetballend het verschil moet maken tegen NEC, NAC, Cambuur en ADO. Of FC Utrecht in veilige haven komt blijkt snel, want de resultaten van twee duels maken met de huidige ranglijst al veel verschil. "Ik hou meer van het naar boven kijken. Daar geloof ik ook in", aldus Jan Wouters tot slot in het AD.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 17 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing