FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Het succes van FC Utrecht onder Jan Wouters

23-11-2012

4 reacties


FC Utrecht beleeft een overweldigende competitiestart. Na dertien speelronden vinden de Domstedelingen zichzelf terug op de zesde positie in de Eredivisie. Toch zeker een prestatie van formaat, zeker na de eindklassering van vorig jaar. Een seizoen lang bivakkeerde de ploeg in de onderste regionen, om uiteindelijk als elfde te eindigen. Wat is er veranderd?

Grote aankopen heeft Utrecht eigenlijk niet gedaan. De enige nieuweling die momenteel een basisplaats heeft is doelman Robbin Ruiter. En daarmee heb je denk ik ook meteen een belangrijke factor in het huidige succes te pakken. De Utrechters slaagden er niet in om na het vertrek van Michel Vorm naar Swansea City direct een volwaardige vervanger te vinden, maar nu staat daar een goalie waarop de ploeg kan rekenen. De van FC Volendam overgekomen sluitpost heeft laten zien over kwaliteiten te beschikken en zorgt voor rust in het elftal.

In vergelijking met de vorige jaargang is het spel van Utrecht een stuk beter. Trainer Jan Wouters is erin geslaagd om zijn elftal verzorgd voetbal te laten spelen, waarbij het probeert met positiespel de tegenstander stuk te spelen. Lange halen naar voren zijn nu alleen nog maar noodoplossingen. De rol van jeugdproduct Anouar Kali valt mij daarbij op. De verdedigende middenvelder kan voor het eerst rekenen op een basisplaats en vervult als spelverdeler een belangrijke rol.

Van Wouters wordt altijd gezegd dat het een uitstekende veldtrainer is, maar dat hij vaardigheden mist als hoofdcoach. De grootte van zijn aandeel in het succes van Utrecht kan ik niet bepalen, maar een feit is dat hij de eindverantwoordelijke is van een goeddraaiende ploeg dat ook nog eens verzorgd voetbal speelt. Daar verdient 'de eeuwige assistent' toch de complimenten voor.

Het elftal heeft onder Wouters duidelijk een stijgende lijn te pakken en is een hecht team geworden. Alle spelers zijn bereid om vuil werk op te knappen en willen hun steentje bijdragen. De oefenmeester heeft als iedereen fit is zelfs de mogelijkheid om keuzes te maken. Het blijkt maar weer eens dat een team zonder uitzonderlijke kwaliteiten, met een beetje geluk, heel ver kan komen in de Eredivisie, als het maar hard werkt. ADO Den Haag bewees dat in jaargang 2010/2011 en RKC Waalwijk deed dat in het vorige seizoen.

Rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal lijkt me te hoog gegrepen voor Utrecht, maar een plek in het linkerrijtje moet haalbaar zijn. De ploeg heeft in de wedstrijden tegen Ajax, PSV en FC Twente al laten zien dat het van iedereen kan winnen, maar heeft ook flinke dompers te verwerken gehad. De 4-0 nederlaag tegen RKC deed pijn en zulke verliespartijen zullen nog wel vaker voorkomen. Een plek bij de eerste negen zou daarom al een hele prestatie zijn.

Kortom, hetgeen wat Utrecht heeft laten zien in de eerste dertien wedstrijden is indrukwekkend, maar mag niet als maatstaf worden gezien voor de rest van het seizoen. Met de huidige selectie van de club uit de Domstad doet Wouters het al uitstekend als hij zijn elftal naar de play-offs voor de Europa League loodst. Stiekem hoopt de eigen aanhang al op nieuwe memorabele wedstrijden als tegen Celtic (4-0 winst), Liverpool (0-0) en Napoli (3-3), maar zover is het nog niet.

Bron: soccernews.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 4 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing