FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Het resultaat van het laatste kwartier

21-11-2014

6 reacties


Komende zondag staat FC Utrecht - sc Cambuur op het programma. Op www.fcutrecht.nl geeft Gévero Markiet aan dat 'de nul' houden een doel is. Dat lukte FC Utrecht dit seizoen pas twee keer: thuis tegen ADO Den Haag, en thuis tegen FC Groningen.

Ook vorig seizoen kreeg FC Utrecht zeer regelmatig tegengoals, en scoorde de ploeg hoog bij het verkrijgen van tegengoals in de laatste 15 minuten van een duel: 17 stuks. Zelf scoorde FC Utrecht vorig seizoen 12 keer in het laatste kwartier.

Wat is het resultaat van het laatste kwartier dit seizoen tijdens de eredivisieduels tot nu toe? En welke trend is zichtbaar?

Tegengoals
FC Utrecht kreeg in zes duels één of meer tegengoals in het laatste kwartier. In totaal waren acht tegengoals te noteren in dit deel van de wedstrijd. In drie duels (tegen sc Heerenveen, FC Twente en PSV) leidde de goals in het laatste kwartier alleen maar tot vergroting van de achterstand. In de drie andere duels (tegen PEC Zwolle, Go Ahead Eagles en Excelsior) leidde goals in het laatste kwartier tot puntenverlies

Zelf gescoord
FC Utrecht scoorde zelf in vijf duels één goal in het laatste kwartier. Alleen tegen Willem II was de goal van Leon de Kogel in het laatste kwartier de beslissende. Tegen Excelsior had Kum's goal beslissend kunnen zijn, ware het niet dat Excelsior daarna nog een keer scoorde. Tegen sc Heerenveen was de goal in het laatste kwartier (Janssen) een tijdelijke verkleining van de achterstand, tegen FC Dordrecht (Ayoub) en tegen Vitesse (Boymans' penalty) was het tenslotte de uitbouw van een voorsprong.

Het laatste kwartier per saldo
FC Utrecht verspeelde drie keer punten door tegengoals in het laatste kwartier, en won slechts één keer door een goal in dat deel van het duel. Ook de doelcijfers voor het laatste kwartier geven dit beeld: 5-8. Per saldo is het laatste kwartier van een duel tot op heden voor FC Utrecht niet de meest effectieve gebleken. Er is geen enkel ander deel van de wedstrijden waarin FC Utrecht meer tegengoals heeft geïncasseerd dan in het laatste kwartier.
Als de huidige lijn wordt doorgetrokken, dan eindigt FC Utrecht dit seizoen met 22 of 23 tegengoals in het laatste kwartier, en in dat geval zijn dat er meer dan vorig seizoen. Wel ligt FC Utrecht zelf op koers richting 14 goals in het laatste kwartier, en in dat geval is het resultaat beter dan vorig seizoen. Overigens scoorde FC Utrecht zelf het meeste tussen de 61e en 75e minuut: zes goals.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 6 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing