FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

'Dit is waarschijnlijk mijn laatste seizoen'

15-11-2010

8 reacties


Een tiental mannen discussieert in de kantine van sportcomplex Zoudenbalch, natuurlijk over voetbal. Alles passeert zo´n beetje de revue. Het krachtige lichaam van Cristiano Ronaldo, de problemen bij Ajax en natuurlijk ook hun eigen trots FC Utrecht blijft niet onderbelicht. Het is een dag na de thuisnederlaag tegen PSV (1-2).

Een nieuwe domper na verliespartijen tegen ADO Den Haag en Steaua Boekarest. Het overschaduwt even de groei die de club uit de Domstad doormaakt. FC Utrecht klopt aan de deur om de top vijf van de Eredivisie te bestormen. Een proces dat aanvoerder Michael Silberbauer van dichtbij meemaakt. "We hebben nu een paar keer verloren, maar we boeken veel progressie. We hebben evenveel punten als het afgelopen seizoen rond deze tijd. Je moet niet vergeten dat we het niet gewend zijn om twee wedstrijden per week te spelen. Hopelijk plaatsen we ons opnieuw voor Europees voetbal. Dan weet ik zeker dat deze ploeg er volgend seizoen beter mee kan omgaan." De kans is groot dat Silberbauer die ontwikkeling niet meer meemaakt. "Het is waarschijnlijk mijn laatste seizoen hier. Ik heb gevraagd om een verbeterd contract, maar dat zit er helaas niet in. Ik zou hier graag nog een paar jaar willen voetballen. De club verkeert echter in een groeiproces waar ik onderdeel van uit wil blijven maken." Er werd zelfs al in de wandelgangen gesproken over een vertrek in de winterstop. "Dat komt niet van mij af, dat komt vanuit de club. Ik weet daar niets van. Mijn contract loopt pas in juni van het volgende kalenderjaar af."

Silberbauer begon zijn profcarrière bij Aalborg BK en vervolgde deze bij FC Kopenhagen, de club die het Barcelona onlangs in twee Champions League-wedstrijden erg lastig maakte. "FC Kopenhagen doet het ontzettend goed. Ze staan in de competitie al zestien punten los en hebben een behoorlijke kans om de volgende ronde van de Champions League te halen. Ze maakten Barcelona het voetballen onmogelijk. Niet aantrekkelijk om te zien, maar wat moet je anders doen? Het niveau van deze ploeg is een uitzondering als je naar het totale Deense clubvoetbal kijkt. Ze zijn de laatste vijf seizoenen landskampioen geworden. In Nederland is de top breder. Wij als FC Utrecht kunnen een Deense subtopper verslaan, maar het zijn wel mentaal sterke en goed georganiseerde ploegen. Het niveau in Nederland ligt hoger en er wordt ook aantrekkelijker voetbal gespeeld."

De transfer naar FC Utrecht in 2008 ziet Silberbauer dan ook als een stap hogerop. "Ik was al Deens international, maar doordat ik mij bij FC Utrecht in de Nederlandse competitie wist te onderscheiden werd ik vaker opgeroepen. Dat heeft trouwens wel even geduurd. In het begin moest ik erg wennen aan de manier van voetballen, en ook aan de taal. Ik ben in Nederland als voetballer enorm gegroeid, vooral op voetbaltechnisch gebied."

Bondscoach Morten Olsen selecteerde de middenvelder echter niet voor WK van afgelopen zomer in Zuid-Afrika. Een klap in het gezicht van Silberbauer. "Ik had eerlijk gezegd wel verwacht dat ik bij de laatste 23 zou zitten. Dat ik op het laatste moment ben afgevallen is het dieptepunt uit mijn carrière. Ik heb in het begin ook niet kunnen kijken naar de wedstrijden. De duels met Nederland en Kameroen heb ik aan mij voorbij laten gaan. Ik wilde tot rust komen na deze zware domper en ben op vakantie gegaan. De wedstrijd tegen Japan heb ik wel gekeken. Toen Denemarken was uitgeschakeld heb ik de wedstrijden van Oranje thuis in Nederland gevolgd. Dat was wel leuk om te zien. Inmiddels ben ik weer international. De laatste drie kwalificatiewedstrijden heb ik weer meegedaan."

Silberbauer mag dus weer dromen van een eindtoernooi. Een andere droom is spelen in Engeland. "Als kind keek ik altijd naar de Engelse competitie, iedere voetballiefhebber in Denemarken trouwens. Ik kon met name van Manchester United genieten. Spelen in de Premier League is inderdaad een droom voor mij." Silberbauer werd onlangs in verband gebracht me Blackburn Rovers. "Ik sluit niets uit. Ook niet dat ik alsnog in Utrecht blijf."

Bron: voetbalzone.nl
Foto: voetbalzone.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 8 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing