FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Het is aan ons!!!

05-02-2012

3 reacties


Afgelopen maanden is echt duidelijk geworden hoe de situatie bij onze club werkelijk is. Waar wij vorig seizoen nog allemaal dachten dat we structureel mee zouden doen in de subtop en wie weet af en toe eens in de top, is deze zomer de werkelijkheid als een bom ingeslagen. Het begon al met het niet verlengen van een aantal sterkhouders. Daarna kwamen de verkoop van een aantal smaakmakers en het niet kunnen binnenhalen van de gewenste versterkingen.

Toch kwam er nog enige hoop toen bleek dat er voor 9 miljoen geïnvesteerd werd in nieuwe spelers. Helaas moeten we na een half jaar constateren dat de nieuwe aankopen vooralsnog niet de pareltjes zijn die de scouting in de vorige periode uit de hoge hoed schudde. Er wordt al gesproken over miskopen, hoewel het wel een goed Utrechts gebruik is om spelers die uit een ander land/competitie komen, binnen een half jaar af te schrijven. Zo vonden we Mulenga en Fortuné ook niks, maar worden en werden ze uiteindelijk op handen gedragen. Misschien moeten we eens ophouden met het hele snelle oordelen.

Maar de laatste maanden is wel een duidelijk signaal afgegeven. Ondanks de investeringen moeten we voor komende seizoenen niet al te veel verwachten. Wegens de grote tekorten kan FC Utrecht niet meer mee in de ‘ratrace' van de torenhoge voetbalsalarissen. De nadruk wordt vooral gelegd op eigen jeugd goed opleiden, zodat zij wel de stap naar het eerste elftal kunnen maken, waar in het verleden bijvoorbeeld Kruys en nu Nijholt dit net niet halen. Met de mogelijke terugloop in kwaliteit moet het voor de jeugd sowieso makkelijker zijn om die aansluiting te kunnen maken.

Het is jammer dat de club weer een flinke stap terug moet doen, maar dat hoeft toch geen reden te zijn om als supporter te wanhopen of erger nog, maar af te haken? FC Utrecht is altijd een club geweest van pieken en dalen. Zo was er een mooie derde plek in de jaren tachtig, maar gingen er massa's bussen naar Enschede om de ploeg te steunen tegen degradatie in de jaren negentig. Hoe moeilijker de club het had, hoe meer mensen er kwamen om onvoorwaardelijk steun te betuigen. Dat is altijd de kracht van onze club geweest. In voor- en tegenspoed stonden de supporters voor de club.

Door het gecreëerde verwachtingspatroon van de laatste jaren vraag ik me tegenwoordig wel eens af hoe de supporters met deze wending zullen omgaan. Natuurlijk zijn er nog genoeg supporters die historisch besef hebben en hun schouders ophalen bij dit soort berichten. Zij zullen nimmer afhaken en de club blijven volgen, maar voor de generatie die niet gewend is aan het behalen van 5 punten in 17 uitwedstrijden (zoals in seizoen 1993-1994), is dit een nieuwe situatie. Gezien de grote negativiteit die er heerst via de social media, is het de vraag of zij hier ook mee kunnen omgaan.

Want juist nu heeft de club de supporters meer dan ooit nodig. Een terugloop in de bezoekersaantallen zal een negatief signaal afgeven waardoor spelers, sponsors en andere belangstellenden zich een keertje extra achter de oren krabben voor zij voor FC Utrecht tekenen. Dat terwijl iedereen hard nodig is om het tij te keren. Nu is het moment om massaal op te staan en mijn gedachten gaan weer terug naar april/mei 1996. Toen het water tot de lippen stond, waren daar de supporters. Trommels deden hun intrede, gevolgd door volle uitvakken. Heel Nederland zag hoe FC Utrecht supporters onvoorwaardelijk hun steun betuigden aan hun club en een paar jaar later was een klinkende overwinning tegen Groningen, met wat hulp van onze vrienden van Sparta, genoeg om na 10 jaar afwezigheid weer Europa in te gaan. Laten wij nu mede ervoor zorgen dat het niet zolang meer hoeft te duren. Steun de club!

Midvoor

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing