FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Het gaat weer lekker zo

21-08-2011

21 reacties


Een paar maanden geleden werden supporters van de FC gebeld door Frans van Seumeren, Van Dop, Booij en nog wat hotemetoten. Het was een opmerkelijke poging om seizoenkaarten aan de man te brengen.

Ik had niet de eer een van de heren aan de lijn te krijgen, maar kan me voorstellen hoe zo'n gesprek ging. De club heeft de ambitie naar boven gesteld, er zullen versterkingen komen. Er zal weer een structurele stap naar de top worden gezet. Grijp de kans om een onvergetelijk seizoen mee te maken.

Persoonlijk had ik deze aansporing overigens niet nodig. Die seizoenkaart is een vanzelfsprekendheid. Ook als ik had geweten dat Mertens, Strootman en Van Wolfswinkel zouden vertrekken. Maar dat neemt niet weg dat de belofte van de club veel weg heeft van volksverlakkerij. Want er is niet geïnvesteerd zodat doelstellingen kunnen worden behaald.

Nee, de doelstellingen zijn simpel naar beneden gesteld. Waarmee dit seizoen er weer één van stilstand dreigt te worden. Op sportief gebied zijn de voortekenen er al. Twee punten uit drie wedstrijden tegen relatief makkelijke tegenstanders. Toch lijkt dit teleurstellende resultaat op dit moment zeker niet het grootste probleem van de club. Het aantrekken van Ajacied Rodney Sneijder heeft onverwacht tot een hevig conflict tussen trainer en technisch directeur geleid.

Wie het gesprek met Erwin Koeman na afloop van de wedstrijd tegen Vitesse heeft gezien (zie deze site) moet zich rot geschrokken zijn. Wie het interview met Foeke Booy zag, zal het zelfde gevoel hebben. Booy, altijd ontspannen en zelfverzekerd, maakte een uiterst onzekere indruk, formuleerde moeizaam. Keek me iets te vaak weg, toch snel een teken dat je iets te verbergen hebt.

In elk geval kon hij het beeld niet wegnemen dat Erwin Koeman gelijk had met zijn opmerking dat de komst van Rodney Sneijder niet met hem is gecommuniceerd. Koeman had het nog net niet over "liegen" maar dat hij zich op allerlei manier belazerd voelde, was duidelijk. En dat lijkt me terecht. Natuurlijk is het een gegeven dat trainers passanten zijn en het lange termijnbeleid door een technisch directeur wordt bepaald. Maar een speler aantrekken, zonder dat een trainer dit weet... Het is onbegrijpelijk. Zelfs zo onbegrijpelijk dat je bijna gaat denken dat ook Booy pas op het laatste moment is ingelicht.

Voordat Frans van Seumeren met Koeman in zee ging, had hij een paar goede gesprekken met hem gevoerd. Hij noemde de nieuwe trainer intelligent, recht door zee, de ideale man om de selectie te leiden. Dat Koeman recht door zee is, klopt. Het is daarom zeer denkbaar dat hij op korte termijn zijn contract inlevert. Heeft hij bij Feyenoord ook eens gedaan. En dan is de club weer mijlenver verwijderd van de professionele organisatie die het wil zijn. Het gaat lekker zo.

Tenslotte. Rodney van harte welkom

Bron: DUIC.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 21 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing