FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

'Het gaat ons om dit seizoen'

18-10-2016

5 reacties


Wilco van Schaik vindt dat FC Utrecht binnen de mogelijkheden van de club het vertrek van Timo Letschert, Bart Ramselaar, Ruud Boymans en Chris Kum goed heeft opgevangen. Dat zei de algemeen directeur van FC Utrecht gisteren in het RTV Utrecht-programma Namen en Rugnummers.

“Ik denk dat wij goed geanticipeerd hebben binnen de mogelijkheden die wij hebben. We konden het geld niet zomaar weer uitgeven. Er moeten ook nog wat schulden afgelost worden. Daarnaast wil je kijken of je af en toe nog eens een euro op de bank kan zetten. Ik denk dat we voorin met Richairo Zivkovic een hele goede zet hebben gedaan.”

Zowel Zivkovic als Menno Koch worden gehuurd, zonder optie tot koop. Van Schaik: “Dat is een keuze die je maakt. Je had ook kunnen zeggen: we doen het niet. Maar het gaat nu om FC Utrecht. Feyenoord kon op Guidetti ook geen optie nemen. Guidetti heeft Feyenoord heel groot gemaakt in dat jaar. Het gaat er ons om wat dit seizoen brengt en dit seizoen moeten wij met FC Utrecht presteren. Wat ik altijd belangrijk vind is dat je vooraf 50 tot 60 goals kunt inschatten. Met Richairo, Nacer en Sébastien heb je dat.”

Achterin zijn Kum en Letschert vervangen door Koch en Braafheid. De laatste raakte in het vierde duel van het seizoen ernstig geblesseerd. Van Schaik: “We hebben tegen Vitesse allemaal kunnen zien wat de toegevoegde waarde is van Edson Braafheid. Daar hebben we het heel goed gedaan. En met Van der Meer hebben we een jongen met het oog op de toekomst.”

Van Schaik erkent dat er geen spelers van het kaliber Letschert en Ramselaar zijn teruggehaald. “Voor Ramselaar hadden we ook een ander kunnen halen, maar dan had Amrabat weer op de bank gekomen. We hebben een paar jaar geleden gekozen voor de jeugdacademie, dan moet je ze ook de kans geven. Dat kost soms wat tijd en ze maken soms een paar fouten, maar dat calculeer je in.”

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing