FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Herinneringen komen omhoog

21-12-2011

7 reacties


In ons vak zitten oudere supporters die het nog hebben meegemaakt: de wonderlijke ontsnapping van DOS aan degradatie. Het gebeurde op een historische dag, namelijk 24 mei 1970. Ze zaten in Groningen op de tribune toen de Kanaries op miraculeuze wijze de dans ontsprongen. Het winnende doelpunt van Leo van Veen staat in hun geheugen gegrift. Zijn ziedende schot dat de legendarische Tonny van Leeuwen, die een half jaar later op tragische wijze zou verongelukken, volslagen kansloos maakte.

Waarom moest ik zaterdagavond geregeld aan die wedstrijd uit 1970 terugdenken? Omdat zich in de eerste helft van FC Groningen - FC Utrecht volstrekt hetzelfde spelbeeld ontwikkelde als destijds. De ene ploeg die kans op kans kreeg maar weigerde de trekker over te halen. De andere ploeg die alleen maar achteruit kon lopen en daarbij door de ijzersterke doelman op de been gehouden moest worden.

Destijds was het Henk van Ledden die een heldenrol voor zich opeiste, nu moest good-old Rob van Dijk die klus klaren. Ik telde bijna twintig doelpogingen van de thuisclub en een stuk of drie van de bezoekers. Het beeld dus van GVAV - DOS, alleen met een andere afloop. Ruim veertig jaar geleden kwam er toch nog een Utrechtse winnende goal op het scorebord terwijl GVAV - met een 19-jarige Hugo Hovenkamp in de gelederen evenals Martin Koeman, de vader van Erwin en Ronald - ontgoocheld afdroop.

FC Utrecht staat nu op de veertiende plek in de eredivisie. Tijdens de winterstop gaan wij van Vak P met angst en beven het competitieschema nog eens bekijken dat ons over een maand wacht. PSV thuis, Heerenveen uit en Ajax uit. De spelers en de technische leiding kunnen hun borst natmaken. Veertig jaar geleden moesten we huiveren tot de laatste competitiedag voordat in het Oosterpark na negentig meer dan zenuwslopende minuten het eredivisieschap veilig werd gesteld. FC Utrecht wilde nu graag de nacompetitie halen maar dat zal waarschijnlijk wel bovenin bedoeld zijn!

Hans van Echtelt

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 7 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing