FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Henny Lee Hoofd Opleidingen

24-04-2011

4 reacties


Henny Lee wordt het nieuwe Hoofd Opleidingen van FC Utrecht. Lee, nu nog trainer van FC Dordrecht uit de Jupiler League, volgt per 1 juli Koos van Tamelen op. Deze zet zijn loopbaan bij FC Utrecht voort op de commerciële afdeling van de club. Foeke Booy, technisch directeur van FC Utrecht, maakte dit zondag bekend, na afloop van de wedstrijd tegen Vitesse. Lee tekende zondag een contract voor drie jaar.

De 49-jarige Henny Lee, geboren en getogen Utrechter, speelde in de jeugd bij FC Utrecht. Hij haalde het tweede elftal, maar werd door een blessure gedwongen vroegtijdig een einde aan zijn voetballoopbaan te maken. Lee koos vervolgens voor het trainersvak. Hij was hoofdtrainer bij een aantal clubs uit de top van het amateurvoetbal en van Haarlem en Telstar uit de eerste divisie. Ook was hij drie jaar assistent-trainer bij SC Cambuur. Sinds vorige zomer was Lee hoofdtrainer van FC Dordrecht. Naast zijn activiteiten als clubtrainer is het nieuwe Hoofd Opleidingen van FC Utrecht ook sinds zes jaar als docent actief bij de KNVB.

"Nadat Koos ons had gemeld commerciële ambities te hebben, zijn we op zoek gegaan naar een nieuw hoofd van onze opleiding", zegt Booy. "Daarvoor hebben we de tijd genomen en zijn we zorgvuldig te werk gegaan, want het is moeilijk een geschikt iemand voor de functie van Hoofd Opleidingen te vinden. We kwamen bij Henny uit en na een aantal goede gesprekken over met name de manier van opleiden en spelen groeide het gevoel, dat we met hem in zee moesten gaan."

Booy ziet in Lee iemand die bij uitstek geschikt is om de verdere professionalisering van de opleiding vorm te geven. "Henny heeft ruime ervaring als hoofdcoach, is docent bij de KNVB en hij is ook bekend met moderne inzichten op het gebied van management", aldus Booy. "Hij kan een prima klankbord zijn voor onze trainers. Bovendien: we leiden hier niet alleen spelers op, maar ook trainers. Dat Henny een Utrechtse achtergrond heeft en de clubcultuur kent, is mooi meegenomen, maar het gaat uiteraard op de eerste plaats om zijn kwaliteiten. We zijn blij met zijn komst".

‘Continuïteit in beleid'
Ook Henny Lee zelf is verheugd, dat hij bij FC Utrecht aan de slag kan. "Ik heb altijd al de ambitie gehad om bij Utrecht te gaan werken", zegt hij. "En zeker nu spreekt de club mij aan, gezien de ambitie en het beleid, maar ook gewoon qua gevoel. Ik heb altijd gezegd: als de trein FC Utrecht voorbij komt, stap ik er in. En nu is het zo ver." Lee ziet veel in het door Foeke Booy uitgezette technisch beleid voor de langere termijn. "Die continuïteit in beleid is belangrijk en daar voel ik me bij thuis. FC Utrecht heeft nu twee jaar van het vijfjarenplan achter de rug. Vandaar mijn overeenkomst voor de komende drie jaar. Ik wil graag helpen de club de komende jaren op een nog hoger niveau te brengen."

Net als Booy ziet ook Lee voor zichzelf een taak als ‘coach van de coaches'. "Ik was al op mijn 25e hoofdtrainer en leid nu zes jaar bij de KNVB trainers op, vooral ex-profvoetballers. Die ervaring zet ik graag in om ook de jonge trainers bij FC Utrecht te helpen zich verder te ontwikkelen."

Lee maakt eerst het seizoen af bij FC Dordrecht, dat nog kans maakt op het spelen in de play-offs, en begint vervolgens op 1 juli bij FC Utrecht. Daar gaat Koos van Tamelen hem inwerken, voordat die overstapt naar de commerciële afdeling.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 4 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing