FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Heimwee naar de primitieve Veemarkt

25-10-2011

7 reacties


Het was toch nog een mooi gebaar van onze aanvoerder. Toen de spelers van FC Utrecht met de staart tussen de benen richting kleedkamer wilden slenteren afdruipen,, riep Alje Schut zijn teamgenoten met geagiteerde gebaren terug. Om het handjevol hondstrouwe klanten dat tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kevin Blom was blijven zitten, toch te bedanken voor hun loyaliteit. Want thuis met 4-1 verliezen, dat is een bittere pil. Voor de spelers maar ook voor de aanhangers.

In mijn vak zaten gelukkig nog enkele supporters te applaudisseren toen de spelers alsnog aan hun ietwat troosteloze rondje langs de kale tribunes begonnen. Mijn achterbuurman Dick gooide er zelfs nog een leuke, cynische grap tegenaan. ,,Ik denk niet dat ik over twee weken tegen Ajax kom kijken. Neen, dat heeft niets met deze afgang te maken. Ik ervaar gewoon te weinig privacy in Stadion Galgenwaard.''

Wij konden die verwijzing naar de zogenaamde motieven van de abrupt opgestapte Erwin Koeman wel waarderen. Want de oudere supporters in Vak P denken nog wel eens terug aan de Veemarkt-periode toen het nieuwe stadion werd gebouwd. De spelers moesten zich destijds omkleden in een soort caravan die op het parkeerterrein stond. Er was geen enkele privacy, iedereen kon door de ramen zien wat zich daar afspeelde.

Op de Veemarkt zelf was nauwelijks kleedruimte, een modderig trainingsveld en de spelers konden door de supporters letterlijk aangeraakt worden, zowel tijdens de trainingen als tijdens de wedstrijden. Jan Wouters behoorde tot de spelers die destijds geen enkele belangrijk thuisduel verloren. Geen enkele privacy, geen eigen kleedkamer maar wel topprestaties. Daar moesten we vorige week aan denken toen op een persconferentie de verklaring van Erwin Koeman werd uitgezonden. Hij las zijn verhaal voor alsof-ie soms zelf niet kon geloven wat op zijn papiertje stond. En eerlijk gezegd konden wij, van Vak P, het ook niet geloven.

Hans van Echtelt
Vak P

Reacties

Bij dit bericht zijn 7 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing