FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Hans Spekman levert seizoenkaart in

10-12-2015

3 reacties


PvdA-voorzitter Hans Spekman heeft een paar maanden geleden zijn seizoenkaart voor het leven van FC Utrecht ingeleverd bij de club, omdat hij naar zijn zeggen geen zin meer had in het ‘gewauwel van een paar politiek opportunisten’.

Spekman had de kaart negen jaar geleden cadeau gekregen bij zijn afscheid als wethouder in Utrecht. In die functie verdedigde hij het besluit om een lening van 25 miljoen te verstrekken aan Memid Galgenwaard voor de verbouwing van stadion Galgenwaard. Indirect redde hij daarmee de club.

Het faillissement van Memid Galgenwaard in 2011 heeft de stad Utrecht naar verluidt 20 miljoen euro gekocht, zo werd deze zomer bekend. Sinds die tijd is er met terugwerkende kracht aanhoudende kritiek op het toenmalige collegebesluit. Die kritiek is voor Spekman reden om zijn door de club geschonken seizoenkaart in te leveren, zo maakte hij eerder deze week bekend op Facebook.

Het bericht over het inleveren van de seizoenkaart zorgt voor nieuwe kritiek op Spekman. Op sociale media vragen velen zich af waarom juist hij als bevlogen socialist bij zijn afscheid als wethouder negen jaar geleden een cadeau van vele duizenden euro’s aannam. Anderen vinden dat Spekman ‘als redder van de club’ die seizoenkaart gewoon heeft verdiend.

Spekman zelf noemde de seizoenkaart voor het leven dinsdag ‘nog altijd een prachtig en eervol cadeau, waar niks mis mee was en is. Maar de kaart heb ik teruggeven, want ik had geen zin meer in het geroddel en gewauwel van een paar politiek opportunisten. Daarvoor is die club me echt te lief. Ik wil zonder enige terughoudendheid in het stadion mijn club kunnen toejuichen.’

Spekman staat ook nog altijd achter het besluit om een lening te verstrekken. “Terugkijkend ben en blijf ik gelukkig met de redding van de FC. Volksvertegenwoordigers zijn er ook om een club te helpen waar heel veel stadsgenoten zo zielsveel van houden.”

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Sparta RotterdamFC Utrecht
26 november 2017 14:30 uur
Het Kasteel

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (4) tonyb 23pt
2 (5) badbo13 23pt
3 (3) fanvandeFC 22pt
4 (1) Le@n 21pt
5 (2) Gina 20pt
6 (10) L@rs-Sven 19pt
7 (13) Menno 19pt
8 (16) Kikker 19pt
9 (18) Sjakie 18pt
10 (21) El Nino 18pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2017 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing