FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Gyrano Kerk was speler nummer 25

29-09-2014

7 reacties


In de rust van het duel FC Twente - FC Utrecht kwam Gyrano Kerk in de ploeg voor Mark Diemers. Kerk was daarmee speler nummer 25 die dit seizoen in een eredivisieduel van FC Utrecht speelminuten maakte.

FC Utrecht is daarmee momenteel koploper in de eredivisie. Uit de statistieken van de website www.whoscored.com blijkt dat er dit seizoen in totaal 357 spelers minuten hebben gemaakt in de eredivisie. Daarmee komt het gemiddelde op 19,8 speler per club. FC Utrecht scoort hier dus ruim boven. En staat ook drie spelers voor op de nummer twee, Willem II, waar tot nu toe 22 spelers speelminuten hebben gemaakt. NAC Breda zette tot nu toe 17 spelers in, en heeft daarmee het laagste aantal van de eredivisieclubs.

Vorig seizoen zette FC Utrecht 35 spelers in tijdens de 34 eredivisieduels, en vestigde daarmee een nieuw absoluut eredivisierecord. Als de huidige lijn wordt doorgezet, dan kan dat record worden gebroken. Immers: vorig seizoen zette FC Utrecht tot en met speelronde zeven 20 spelers in.
Bij vorig seizoen wel de kanttekening dat Kenny Teijsse en Edouard Duplan al voor het eerste eredivisiduel speelden in de voorronde Europa League. Beiden kwamen pas na speelronde zeven voor het eerst in de eredivisie in actie.

In het seizoen 2012 / 2013 had FC Utrecht na zeven speelronden al 22 spelers ingezet, maar in dat seizoen maakten uiteindelijk 29 spelers minuten tijdens de 34 eredivisieduels.

In de 25 spelers die tot nu toe dit seizoen speelden, zit ook het aandeel van Jens Toornstra (twee volledige duels), Leon de Kogel (een basisplaats met voortijdige wissel en een invalbeurt) en Adam Sarota (een invalbeurt).
Vorig seizoen werd "enkel" Leon de Kogel net voor het sluiten van de zomertransferwindow verhuurd nadat hij tijdens de eerste speelronde nog in de basis was gestart tegen Go Ahead Eagles. In het seizoen 2012 / 2013 vertok er geen enkele speler met eredivisiespeelminuten voor het sluiten van de zomertransferwindow.

Gyrano Kerk maakte gisteren zijn debuut in de eredivisie, maar hij kwam al wel eerder in actie tijdens een officieel duel: op 22 januari viel hij vlak voor tijd in tijdens het bekerduel tegen NEC. Cedric Badjeck was gisteren de meest-ervaren aanvaller van FC Utrecht. Hij debuteerde als invaller op 30 maart 2012 tijdens FC Utrecht - Excelsior, en kwam in totaal voorafgaand aan het duel tegen FC Twente zeven keer in actie tijdens een eredivisieduel. Rodney Antwi was gisteren de enige speler op het veld die dit seizoen al een keer voor FC Utrecht scoorde in de eredivisie.

Rodney Antwi, Cedric Badjeck en Gyrano Kerk speelden begin vorig seizoen nog in FC Utrecht Onder 19.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 7 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing