FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Guido Janssen (16) tekent driejarig contract bij FC Utrecht

11-05-2013

7 reacties


FC Utrecht heeft Guido Janssen overgenomen van Ajax. In Utrecht tekent de 16-jarige centrale verdediger een contract voor drie seizoenen. Janssen werd vorige zomer door Ajax van FC Utrecht overgenomen, waar hij sinds 2008 in de opleiding speelde. Nu bewandelt Janssen de omgekeerde weg. Janssen gaat, ondanks zijn jonge leeftijd, spelen in FC Utrecht O19.

Guido Janssen keert terug bij FC Utrecht, de club waar hij eerder vier seizoenen speelde. "Guido is een talentvolle voetballer uit De Bilt, de achtertuin van FC Utrecht", zegt Hoofd Opleidingen en Technisch Manager a.i. Henny Lee. "Wij zijn blij dat het ons is gelukt hem terug te halen naar FC Utrecht. Guido had de mogelijkheid langer bij Ajax te blijven, maar verkiest FC Utrecht boven Ajax. Dit bewijst wel dat de aantrekkingskracht van FC Utrecht groeit. Het is een signaal dat het besef bij spelers en ouders groeit dat FC Utrecht evenals andere aansprekende clubs een topopleiding biedt. We maken steeds meer waar dat talentvolle jeugdspelers een kans krijgen bij het eerste elftal. Dat spreekt aan."

Bij FC Utrecht haalde Janssen in het verleden een hoog niveau, getuige ook zijn selecties voor het Nederlands elftal voor spelers tot 15 jaar. "Guido heeft specifieke kwaliteiten op zijn positie, links centraal in de achterhoede. Hij is met een goede inspeelpass sterk in de opbouw van achteruit. Daarnaast heeft hij overzicht en heeft hij de goede lengte voor een centrale verdediger", aldus Lee.

Janssen is blij met zijn terugkeer bij FC Utrecht. "Het voelt goed om terug te komen bij FC Utrecht”, zegt de 16-jarige Biltenaar. “Ik heb hier vier jaar gespeeld, ken nog veel mensen en voel mij hier thuis. De club heeft uitgesproken veel vertrouwen in mij te hebben en laat dit blijken met een plaats in O19 en dit contract. Ik hoop mij de komende seizoenen door te kunnen ontwikkelen om uiteindelijk in Stadion Galgenwaard te spelen en mooie dingen te bereiken met FC Utrecht.”

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 7 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing