FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Grote namen van start in Women’s BeNe League

20-07-2012

1 reactie


De grote namen van het Belgische en Nederlandse vrouwenvoetbal komen vrijdag 24 augustus (Nederland) en zaterdag 25 augustus (België) in actie bij de start van de Women's BeNe League. AFC Ajax, RSC Anderlecht, Club Brugge, PSV/FC Eindhoven, Standard Fémina de Liège en FC Twente zijn zes van de zestien namen die de gecombineerde vrouwenvoetbalcompetitie in België en Nederland meer kleur geven.

De acht Nederlandse clubs komen tot 22 december onder de naam BeNe League Orange uit in een onderlinge competitie. De Belgische tegenhanger gaat door het leven als de BeNe League Red. De eerste vier van beide nationale competities gaan vanaf 25 en 26 januari 2013 verder onder de naam Women's BeNe League A, terwijl de onderste vier de competitie vervolgen in de Women's BeNe League B. Het volledige speelschema treft u aan in de bijlage.

De Women's BeNe League wordt georganiseerd door de stichting Women's BeNe League, die voor dit doel in het leven is geroepen door de voetbalbonden in beide landen. Het kantoor van de stichting is gevestigd in Eindhoven waar de Belgische ex-international Ingrid Van Herle het management voert. Deze vrouwencompetitie is als eerste grensoverschrijdende competitie binnen Europa een primeur. De Europese voetbalunie UEFA heeft goedkeuring gegeven aan deze constructie die als pilot van start gaat voor de duur van drie jaar. Met de bekendmaking van het competitieprogramma van de Women's BeNe League is ook een website in de lucht waar alle nieuwtjes, achtergrondinformatie en het speelschema van de competitie zijn te vinden: www.beneleague.com

Ingrid Van Herle: "Het is fantastisch dat we nu een competitieprogramma bekend kunnen maken waarin zoveel grote namen zijn vertegenwoordigd. Ik ben er zeker van dat dit op het publiek en de media een grote aantrekkingskracht gaat uitoefenen. Het is ook zeer te prijzen dat er een regelmaat in het schema zit waardoor alle teams wekelijks spelen, behalve op de dagen die zijn vrijgehouden op basis van de internationale speeldagenkalender. Die herkenbaarheid en regelmaat is de grote kracht van de competitie in deze nieuwe opzet."

De officiële aftrap van de competitie is op dinsdag 14 augustus. Die dag presenteren alle zestien ploegen zich in Mechelen aan de media, voorafgaand aan de wedstrijd om de Women's BeNe SuperCup tussen Standard Fémina de Liège en ADO Den Haag. Deze wedstrijd in het stadion van KV Mechelen begint om 16.30 uur.

Bron: FC Utrecht

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing