FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

'Groep moet wennen aan hard werken'

20-10-2015

19 reacties


Maandag 19 oktober was bij FC Utrecht de inmiddels traditionele technische avond. In het bijzijn van circa 50 supporters gingen Wilko van Schaik, Jordy Zuidam, Marcel Mul, Henny Lee, Jean Paul de Jong en Erik ten Hag in op het technische wel en wee van FC Utrecht. In ons komende magazine komt een artikel over het dynamische opleiden, en wordt onder meer ingegaan op het loslaten van de '4-3-3-filosofie' binnen heel FC Utrecht.

Tijdens de technische avond was er uiteraard ook aandacht voor de huidige teleurstellende resultaten en het verhaal in de media waaruit zou blijken dat de trainingen van Ten Hag te lang en saai zijn. Daarover hier meer.

Zowel Jean Paul de Jong als Erik ten Hag geven beiden aan teleurgesteld te zijn in de resultaten tot nu toe. Er hadden drie tot vier punten meer behaald kunnen en moeten zijn. In de eerste vijf duels (waarin acht van de tien punten werden behaald) waren de resultaten voldoende. Vanaf het uitduel tegen Willem II zijn de verwachtingen ten aanzien van FC Utrecht echter anders, en de huidige selectie heeft moeite om daar mee om te gaan.
Ten Hag stipte daarbij ook aan dat FC Utrecht een onervaren selectie heeft. Zo speelde de huidige basisspeler Sean Klaiber voor dit seizoen slechts 15 keer in de eredivisie, en Bart Ramselaar vijf keer. Zowel De Jong als Ten Hag zien echter wel groei in de ontwikkeling van de spelers, en werken daar dagelijks met hen aan zodat dit ook gaat worden vertaald in resultaat.

Uiteraard komt ook het verhaal over de trainingen van Ten Hag nog aan de orde. De reactie van hem daarop is dat spelers zelf niet weten waar dit verhaal vandaan komt, en dat het ook niet waar is. Zowel Ten Hag als De Jong geven aan dat er binnen de accomodatie van Zoudenbalch een cirkel is van zaken waar de selectiespelers invloed op hebben. Binnen die cirkel is er soms wrijving, maar de deur van zowel De Jong als Ten Hag staat altijd open voor spelers om zaken te bespreken.
Overigens erkende Ten Hag wel dat zijn trainingen lang zijn en veel herhaling in zich hebben. Dit is volgens hem nodig om de noodzakelijke verbeteringen door te voeren, en spelers zullen daar 'doorheen' moeten. Dit kost echter tijd. Teammanager Marcel Mul gaf daarover ook aan dat deze groep moet wennen aan hard werken. Dat was eerder veel minder aan de orde.

Ten Hag en De Jong beseffen ook dat verhalen over onvrede binnen een groep inherent zijn aan momenten waarop de resultaten tegenvallen, en beiden zeggen keihard met de groep te werken om dit om te buigen. Ten Hag bestreed daarbij expliciet de suggestie dat de spelers met te veel opdrachten het veld in gaan en daardoor soms het spoor bijster raken en / of nog nauwelijks vooruit durven te spelen. Tenslotte merkte hij ook op dat de groep juist zelf aangeeft de mentaliteit als kwetsbaar punt te ervaren. Dit ombuigen kost echter tijd, terwijl er ook resultaten gehaald moeten worden.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 19 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing