FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Giuseppe Rossini bij Erik Thuis

12-02-2007

0 reacties


Een intredende donkere woensdagavond, de onstuimige wind is net even gaan liggen en de ondergaande zon laat net nog iets van zijn Italiaanse temperament zien als Giuseppe Rossini samen met onze voorzitter Café Victoria binnentreden. De 20-jarige speler van FC Utrecht neemt op zijn Italiaans een espresso en wij volgen de man met het hardste schot van de selectie naar de plaats aan de ronde tafel voor ons gesprek.

Giuseppe is geboren in Italië, op een mooie zomerse dag in Bari. Iedereen die in Italië Giuseppe heet, heeft automatisch als bijnaam Pino, zoals de Filippo's in dit warmbloedige land automatisch als Pipo door het leven gaan. De verwijzing naar de kleurrijke vogel uit Sesamstraat is leuk, maar slaat in dit geval nergens op. Op zijn vierde verhuisde hij met zijn ouders Michèle en Rosanna en broertje Nicola naar het Belgische Louvière. Daar heeft hij zijn eerste voetbalkwaliteiten tentoongespreid bij de plaatselijke voetbalclub Houdain. Zijn ouders, broertje en vriendin Letizia wonen nog in Louvière, wat overigens maar twee uurtjes rijden is vanaf Utrecht.

"Het was 'un sogno', een droom," vertelt Pino met pretoogjes. "Invallen in een kolkende Galgenwaard met alles of niets en dan ook nog tegen Jaap Stam. Ik ben een Milanista, fan van AC Milan en daar heeft Stam jaren gevoetbald en nu was hij mijn directe tegenstander. Mijn vader was zo trots op me! Ik natuurlijk ook dat ik daar stond." Pino laat zich vol bewondering nog ontvallen "Wat is die man sterk zeg!". Het kan snel gaan in een voetbalcarrière. Op 17-jarige leeftijd kwam Pino bij FC Utrecht. "Ik speelde bij Jong Bergen en tijdens de wedstrijd tegen Jong Beveren zat Nol de Ruiter op de tribune. Ik werd uitgenodigd voor een testmatch en ze waren overtuigd van mijn kwaliteiten. In het eerste jaar speelde ik nog voor de A-junioren, in mijn tweede jaar een basisplaats in Jong FC Utrecht en ik zit nu in mijn derde jaar bij FC Utrecht met speeltijd in het eerste. Dat is gewoon fantastisch en ik wil natuurlijk hard blijven werken voor een basisplaats," vertelt Rossini, al nippend aan zijn espresso.

In het verleden hebben de scouts Rossini vaak over het hoofd gezien. "Ik begon bij Houdain, daarna heb ik vijf jaar voor Charleroi gespeeld. Ze hadden geen vertrouwen meer in me en dus ben ik weer een jaartje bij Houdain gaan spelen. Op dat moment kwam Bergen in zicht en vanaf daar is het verhaal bekend," vertelt een gedreven Rossini. "Als ik er sta, dan ga ik er ook voor. FC Utrecht is een mooie club en daarvoor moet je strijden en alles geven. Op dit moment voel ik mij de derde spits binnen de selectie, maar ik zal er alles voor doen om een basisplaats te krijgen van de trainer." Zijn grote voorbeeld is Luca Toni, die we hebben kunnen bewonderen op het WK en bij zijn club Fiorentina. "Mijn clubs zijn dan wel AC Milan en Bari, maar Toni vind ik een held op het veld," spreekt de goedlachse spits.


Pino is geen feestbeest. Je zult hem niet vaak betrappen in het bruisende uitgaansleven, maar genieten kan hij als geen ander. Hij heeft echt de Italiaanse inslag, zijn familie komt op de eerste plaats. Regelmatig rijdt hij naar Louvière en elke thuiswedstrijd zitten zijn ouders op de tribune. Zijn vriendin komt in het weekend ook altijd langs. Ongeveer één keer in de twee jaar gaat hij terug naar Bari voor een weekje of drie. Want daar net boven de hiel van Italië, woont het gros van zijn familie en vrienden. Wat doet Pino dan wel zo buiten het voetballen om? Ik vraag deze Italiaan natuurlijk eerst naar het eten. "Mijn favoriete eten is pizza, lasagna en natuurlijk pasta. Een aantal restaurants in Utrecht heeft mijn voorkeur. Ik kom graag in Fusto D'Oro, Il Pozzo en Delphi's. Maar na de wedstrijd ga ik met mijn familie naar mijn huis om daar gezellig een hapje te eten. Verder kijk ik graag TV of een filmpje en als ik ga sporten dan ga ik meestal tennissen," vertelt de altijd hardwerkende spits.Pino werkt hard voor een plaats in de A-selectie. Zijn mentaliteit wordt bewonderd door de Utrecht supporters. Vaak galmt de naam van Rossini door de Galgenwaard als hij aan het warmlopen is. "Het is heel fijn dat het publiek vertrouwen in me heeft. Het geeft mij nog meer plezier om te spelen. Ik probeer in mijn invalbeurten hard te werken, zodat ik nog meer speelminuten kan krijgen." "Je hebt ook een aardig hard schot", weet onze voorzitter. "Dat klopt, mijn hardst gemeten schot is 115 km per uur, met links geschoten," zegt Giuseppe naspoelend met zijn glaasje water. Door zijn speelminuten gaat hij ook meer opvallen. "Ik ben een Belg, maar ik voel me Italiaan, maar toch zit ik weleens te denken over het nationale team van België. Dat zal helemaal een stunt zijn als ze me daarvoor gaan polsen."

FC Utrecht is een warm bad voor Pino. "Ik word goed begeleid en verder ga ik veel om met Fortuné en Grandel. We spreken dezelfde taal en dan is het makkelijk communiceren met elkaar. Ook met Maachi en Vorm heb ik een goede band bij de club," vertelt hij verder, daarbij benadrukkend dat hij met geen enkele speler binnen de selectie niet overweg kan. Pino volgt het voetbal in Nederland en in Europa op de voet. "Ik vind Farfán de beste speler van de Nederlandse competitie. Ik denk dat PSV ook kampioen van Nederland gaat worden. Wij gaan natuurlijk voor Europees voetbal via de play offs. Mijn favoriete spelers naast Luca Toni in Europa zijn Ronaldinho en Messi. Dat vind ik echt geweldige voetballers."

Het laatste woord in dit interview is voor Pino: "Ik vind dat FC Utrecht de beste en meest fantastische supporters heeft van heel Nederland." Wij vinden jou ook een topper, kan ik vanuit mezelf spreken.
De Italiaanse Belg kan voor ons nog veel wonderen gaan verrichten. Het vergelijk met Kuyt is al gemaakt en als hij over een aantal jaren furore gaat maken bij AC Milan kunnen we als Utregters alleen maar trots zijn. De gelaatsuitdrukking bij de gedachte dat Pino ooit het voor hem heilige shirt van de "Rossoneri" mag dragen in een officieel duel is bijna vertederend. Wij gunnen het hem nu al.


Erik Thuis

Het interview met Giuseppe Rossini is eind oktober 2006 gepubliceerd in FCU Fans! - Jaargang 02 - Nummer 01.

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Willem IIFC Utrecht
28 oktober 2018 14:30 uur
Willem II Stadion

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing