FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

“Geweldig om dit mee te maken”

07-09-2012

0 reacties


De afgelopen week hebben drie spelers uit de FC Utrecht Voetbal Academie een stageweek gehad bij het eerste elftal. Aleksandar Bjelica, Nassir El Aissati (beiden van Onder 19) en Elroy Pappot van Jong FC Utrecht trainden mee met de groep van trainer Jan Wouters. In de loop van de week sloten ook de aanvallers Romano van der Stoep en Cedric Badjeck zich hierbij aan. In de oefenwedstrijd tegen USV Elinkwijk van donderdagavond kregen zij allen de kans om te laten zien hoever zij in hun ontwikkeling staan. Het meetrainen met het eerste elftal, en dit geval het spelen van een wedstrijd, is als leermoment uitgezet vanuit de opleidingsvisie van FC Utrecht.

"Het was geweldig om naast Alexander Gerndt te mogen spelen", zei Romano van der Stoep na de wedstrijd. "Hij heeft me geholpen en veel aanwijzingen gegeven. Ik ben er maar twee dagen bij geweest, maar het is geweldig om dit mee te mogen maken." Collega-aanvaller Cedric Badjeck kan dit beamen. Hij werd donderdag bij de groep gehaald en viel duidelijk met zijn neus in de boter. "Ik hoorde dat ik donderdag met het eerste zou trainen en ook 's avonds zou gaan spelen. En dat ik dan ook nog scoor is fantastisch", zei Badjeck, die afgelopen seizoen door de vele blessures als B1-speler zijn eredivisiedebuut maakte. In de wedstrijd tegen Elinkwijk maakte hij de 0-2. "Maar ik moet zeggen dat ik er ook alweer zin in heb om vrijdag weer met Onder 19 mee te trainen."

Ontwikkeling
De jeugdspelers hebben de kans gekregen om te laten zien waar ze staan in hun ontwikkeling als jeugdspeler en keren nu weer terug naar hun eigen team. "Dat is ook goed", zegt Nassir El Aissati. "Dit is een mooie stap, maar nu moet ik verder gaan en mezelf verbeteren. Ik heb erg genoten deze paar dagen, maar ik voel dat ik ook nog wel wat tekort kom. Dit is toch een hoger niveau. Ik zou liegen als ik zeg dat ik niet moe ben", zegt de talentvolle middenvelder.

Ook Elroy Pappot van Jong FC Utrecht trainde mee en viel de tweede helft in. "Ik ben blij dat ik een paar minuten heb mogen spelen", vertelt Pappot die intussen enkele handtekeningen zette. "Ik kon goed meekomen in de wedstrijd. Natuurlijk gaat het spel sneller dan bij de beloften, maar ik werd ook meegezogen in het niveau. Dat is goed om te merken", besluit een tevreden Pappot.

Wouters tevreden
Ook trainer Jan Wouters toonde zich tevreden over inzet de jeugdspelers. "We hebben deze jongens niet voor niets erbij gehaald", zegt Wouters. "Het zijn talenten die nog veel moeten leren, maar dat ze kunnen voetballen kan iedereen die de wedstrijd tegen Elinkwijk heeft gezien, beamen. Nu is het zaak dat zij zich verder gaan ontwikkelen bij hun eigen team. Het is goed om te zien dat onze jeugdopleiding dit soort talenten voortbrengt. Dat ze stage lopen bij het eerste past goed in ons opleidingsbeleid. We moeten het tenslotte van onze jeugd hebben en er zit muziek in", sloot Wouters hoopvol af.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing