FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Gelijkspel Jong FC Utrecht tegen Jong Ajax

10-12-2012

3 reacties


De beloften van FC Utrecht hebben een knap gelijkspel tegen Jong Ajax behaald: 0-0. Vier O19-spelers maakten hun debuut.

Jong FC Utrecht startte de wedstrijd met de volledige selectie van het beloftenteam aangevuld met Yassin Ayoub, van het eerste, en Aleksander Bjecila van O19 in de basis. De laatste speler maakte met zijn basisplaats zijn officiële debuut voor de beloften van FC Utrecht. Ajax trad aan met onder anderen Sulejmani, doelman Cillessen, Lukoki Serero en Ebicilio in het elftal.

In de tiende minuut was de eerste kans voor Ajax. Lukoki sprintte met verdediger Aleksander Bjelica aan zijn zijde op doelman Van der Helm af. Het schot van de Ajacied belandde in de handen van de Utrechtse doelman. Het was Ajax dat de openingsfase domineerde, maar door vroeg druk te zetten, kwamen de bezoekers niet tot zeer gevaarlijke situaties.

Na een kwartier vloerde Moro een aanvaller van de bezoekers uit de hoofdstad. De vrije trap van Ebicilio die volgde, vanaf twintig meter vanaf de linkerzijde van het veld, belandde in de handen van Van der Helm. Na 22 minuten werd een corner van FC Utrecht gevaarlijk. De korte corner belandde bij Kevin van Kippersluis die de bal hard inschoot. Het schot vanaf twintig meter belandde in een woud van benen. De bal belandde bij Thijs van Hofwegen. Hij kwam kracht tekort en miste precisie om de openingstreffer te maken.

Een minuut later was het Mats Rits die met een hard schot Van der Helm wilde verschalken. Maar de Utrechtse goalie pakte de bal zonder veel moeite. Tien minuten voortijd was het een schot op doel van Lukoki dat voor gevaar zorgde. Maar het schot ging over het doel.

Tegenhouden
Ajax kwam vaak in de buurt van het doel van Utrecht, maar het ontbrak hen aan kracht en techniek om iets met de kansen te doen. De beloften van Jean-Paul de Jong liepen slechts achteruit om de bezoekers tegen te houden. Aan het creëren van kansen kwamen de beloften maar mondjesmaat toe.

De beste kans van de wedstrijd was drie minuten voor rust. Van Kippersluis werd weggestuurd en schudde Joël Veltman van zich af. Zijn schot werd door Cillessen gepakt. In blessuretijd kreeg Ajax de kans op de openingstreffer. Maar het was debutant Bjelica die op de lijn een treffer voorkwam. De verdediger keerde een schot met zijn rug, waardoor beide ploegen met 0-0 gingen rusten.

Tweede helft
In de tweede helft bleef Gévero Markiet in de kleedkamer achter. Hij was geblesseerd en voor hem kwam een debutant in het veld. Laurens van der Voort ging op linksachter spelen, terwijl Jordi Balk naar de rechtsbackpositie verhuisde. In de 52ste minuut kreeg de ingevallen aanvaller Gino van Kessel een goede kans. Op een steekbal liep hij goed door. Zijn schot werd door Van der Helm gekeerd, maar de grensrechter stond al met zijn vlag omhoog voor buitenspel. Na een uur spelen ging Bjelica in de fout. Van Kessel pikte de bal op en schoot op het Utrechtse doel. Het vizier stond echter niet op scherp, waardoor het schot in het zijnet belandde.

Sulejmani kreeg vijf minuten later een goede mogelijkheid. Maar goed uitkomen van Van der Helm voorkwam een treffer. Ook in de rebound werd niet gescoord, omdat Balk de bal vanaf de doellijn kopte. Met minder dan twintig minuten op de klok kwam een derde debutant in het veld. Rodney Antwi verving Yassin Ayoub. Ayoub kreeg als enige speler van de A-selectie speelminuten na het herstel van zijn blessure.

Na 77 minuten gaf Sulejmani een steekbal op Mats Rits. Rits bracht de bal voor, maar geen enkele Ajacied liep in het strafschopgebied om de bal in te schieten. Daarna kwam een vierde debutant het veld in Gyrano Kerk verving Soufian Moro. Zeven minuten voor tijd kreeg Kevin van Kippersluis, uitgeroepen tot Man of the Match, een goede kans uit een counter. Hij raakte de bal niet goed, waardoor zijn afstandsschot voorlangs rolde zonder echt gevaarlijk te worden.

Glans
In blessuretijd kreeg Antwi de kans om zijn debuut glans te geven. Een counter van FC Utrecht belandde voor de voeten van Antwi. De O19-aanvaller werd afgetroefd door een Amsterdamse verdediger. Nog geen minuut later had een schot van Van Kippersluis een beter lot verdient. Maar in dit debutantenbal zou niet gescoord worden.

Opstelling Jong FC Utrecht: Paul van der Helm; Gévero Markiet ('46 Laurens van der Voort), Bart Vriends, Aleksander Bjelica, Jordi Balk; Soufian Moro ('85 Gyrano Kerk), Marc Klok, Yassin Ayoub ('72 Rodney Antwi), Elroy Pappot, Thijs van Hofwegen, Kevin van Kippersluis, Elroy Pappot.

Opstelling Jong Ajax: Jasper Cillessen; Ruben Ligeon, Joël Veltman, Stefano Denswil, Mitchell Dijks; Ilan Boccara, Jody Lukoki, Mats Rits ('79 Mike Busse); Miralem Sulejmani, Thulani Caleb Serero ('46 Gino van Kessel), Lorenzo Ebecilio.

Bron: fcutrecht
Foto: FCUPhoto/ Frank Zilver

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing