FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Geldboete voor Anouar Kali

31-01-2015

2 reacties


Anouar Kali die zijn medespeler Kristoffer Peterson donderdag op de training een gebroken kaak sloeg, is gestraft met een geldboete van de technische staf. Door de clubleiding is hij aanvullend gestraft. Dat heeft de club gisteren bekendgemaakt.

De volledige verklaring van FC Utrecht:

Tijdens de training die het eerste elftal van FC Utrecht gistermorgen (donderdag) afwerkte, is in een partijspel een handgemeen ontstaan tussen Anouar Kali en Kristoffer Peterson. Aanvaller Peterson heeft daarbij een gebroken kaak opgelopen en is enkele weken uitgeschakeld. Middenvelder Kali heeft een geldboete van de technische staf opgelegd gekregen en is door de clubleiding aanvullend gestraft. Het boetebedrag komt conform het beleid van de club geheel ten goede aan de maatschappelijke projecten die zij uitrolt op de basisscholen in de provincie.

Het handgemeen ontstond bij een duel om de bal, aan het einde van de training. Trainer/coach Robby Alflen zag het voorval gebeuren. “We hadden een heerlijke training, waarbij lekker fel en om de winst werd gespeeld”, aldus Alflen. “Kristoffer en Anouar zijn dan twee spelers die echt alles geven om te winnen. Dat was nu ook het geval. Maar na een fel duel om de bal hadden zij hun emoties niet meer onder controle en daarbij ging Anouar een stap te ver door een klap uit te delen. Dat is onacceptabel.”

Kali heeft na afloop van de training een boete opgelegd gekregen van de technische staf en zijn excuses gemaakt tegenover Peterson en de rest van de spelersgroep. Iedereen accepteerde de excuses van de Utrechter. Alflen: “Dat vind ik belangrijk, want we zijn een heel hechte groep. Dat is onze kracht. We gaan nu als groep toewerken naar de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.”

“We hebben Anouar vrijdag, direct na afloop van de training, de aanwezige journalisten te woord laten staan over het incident”, zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik. “Wij vinden het belangrijk dat hij daarin zijn verantwoordelijkheid nam en uitlegde wat er is gebeurd. Dat heeft Anouar gedaan. Veel mensen vroegen zich, bijvoorbeeld op sociale media, af waarom we Anouar geen schorsing hebben opgelegd. De vergevingsgezindheid van Kristoffer speelt daarin een voorname rol. Kristoffer heeft het voorval direct met Anouar uitgesproken en de excuses van Anouar geaccepteerd, zoals ook de spelersgroep als geheel dat heeft gedaan, alsmede de technische staf.”

Ondieper Kali beseft als geen ander dat hij te ver is gegaan met zijn actie. “Ik wil elk duel, elke partij, elke wedstrijd winnen. Daarin ga ik ver, maar nu ben ik te ver gegaan. Ik aanvaard de consequenties die de technische staf en de clubleiding aan deze grote misstap verbinden. Dit had niet mogen gebeuren, daar ben ik mij volledig van bewust.”

“Dat mij wordt ontnomen dat ik kan trainen en spelen voor FC Utrecht, doet mij veel pijn. Want dat is juist waarvoor ik hier ben gekomen”, zegt Peterson over het voorval. “Ik ken Anouar, weet dat hij een winnaar en een strijder is. Met zijn inzet en karakter ben ik altijd blij. Dat hij dit nooit zo heeft bedoeld, weet ik wel zeker. Hij heeft zijn excuses bij mij gemaakt en ik heb die geaccepteerd. Het is nu zaak om me te richten op mijn herstel, zodat ik zo snel mogelijk weer kan spelen.”

“Wat er is gebeurd, is onacceptabel. We vragen onze spelers het maximale te geven, iedere dag weer. Het randje op te zoeken, dat hoort bij FC Utrecht. Emotie mag, en dat mag ook oplopen. Maar je handen hou je thuis”, vertelt Van Schaik van FC Utrecht. “Wij treden hier dan ook, binnen de mogelijkheden van onze huisregels, tegen op. Anouar heeft die maatregel geaccepteerd en daarmee is het incident afgesloten. Het boetebedrag komt conform ons beleid geheel ten goede aan de maatschappelijke projecten die wij uitrollen op de basisscholen in de provincie.”

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing