FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Geen zwarte cijfers, wel op weg naar gezonde toekomst

15-11-2011

20 reacties


Uit het jaarverslag 2010-2011 blijkt, dat FC Utrecht over het afgelopen boekjaar een verlies van 9,2 miljoen euro heeft geleden. De dit najaar aangetreden algemeen directeur Wilco van Schaik komt binnenkort met een plan van aanpak, dat er toe moet leiden dat FC Utrecht in drie jaar richting een sluitende begroting gaat.

"We moeten toe naar een situatie, dat FC Utrecht ook zonder transferopbrengsten volgens een sluitende begroting kan werken. Ik voorzie op termijn voor de club een financieel en sportief gezonde toekomst, maar daarvoor is eerst nodig, dat we stevig in de kosten snijden", aldus Van Schaik. "Dat betekent dat we zeer kritisch naar ons uitgavenpatroon gaan kijken, iets waarmee ik inmiddels al ben begonnen. We hebben veel te veel uitgegeven. En wat we niet hebben, kunnen we niet uitgeven in de toekomst." Verder gaat FC Utrecht haar commerciële apparaat herstructureren en versterken, zodat de inkomsten substantieel kunnen stijgen.

Lange termijn
De cijfers over het afgelopen jaar vallen onder meer tegen, doordat de opbrengst van de transfers van Mertens en Strootman naar PSV en Vorm naar Swansea om boekhoudkundige redenen niet ten gunste komt van 2010-2011, maar pas in het nieuwe boekjaar kan worden verwerkt. Verder heeft FC Utrecht veel last gehad van de economische recessie (minder sponsorinkomsten en onder meer het tussentijds afhaken van hoofdsponsor Phanos) en was de transfermarkt tot afgelopen zomer lange tijd opgedroogd. Daarnaast heeft het Europese avontuur (dat sportief een succes was) voor stevige extra kosten gezorgd.

"Maar we moeten ook onder ogen zien, dat in het algemeen de kosten de afgelopen jaren veel te fors zijn opgelopen", zegt Van Schaik. "Het beheersen van de kosten krijgt daarom vanaf nu hoge prioriteit, net als een adequate managementinformatie, zodat we op elk moment precies weten hoe we er voor staan." Volgens de algemeen directeur is het noodzakelijk (niet alleen voor FC Utrecht, maar voor de hele bedrijfstak voetbal) dat de club verder transformeert van voetbalclub naar voetbalbedrijf. "Alleen op die manier kunnen we voor de lange termijn hier iets goeds en blijvends neerzetten. Daar hebben onze supporters en onze businessrelaties recht op", stelt Van Schaik. "We zullen het echt anders moeten gaan doen dan we het ooit hebben gedaan en op alle terreinen."

Raad van Commissarissen
"Drie jaar geleden hebben we met de directie en grootaandeelhouder Frans van Seumeren een meerjarenplan opgesteld, waarbij FC Utrecht bewust een ruimere jas aandeed met de bedoeling in de loop der jaren in die jas te groeien", zegt Jacques van Ek, voorzitter van de Raad van Commissarissen. "We hebben bewust geïnvesteerd in onder meer spelers, de scouting en de opleiding in de wetenschap, dat we enkele jaren de aanloopverliezen moesten accepteren en daarna zwarte cijfers zouden schrijven", aldus Van Ek. "Maar het is teleurstellend en zorgelijk, dat we er niet in zijn geslaagd de slechte resultaten om te buigen en ook dat de publieke belangstelling ten opzichte van het vorige boekjaar achter bleef."

‘Grote uitdaging'
Ook Van Ek vindt het noodzakelijk, dat FC Utrecht de komende jaren nadrukkelijk inzet op commercie. "Er moeten nieuwe commerciële initiatieven worden ontplooid, zodat de inkomsten substantieel hoger worden", aldus de voorzitter van de Raad van Commissarissen. "En natuurlijk zullen de kosten beter moeten worden beheerst dan afgelopen jaren is gebeurd. Eén en ander leidt tot een noodzakelijke aanpassing van het strategisch meerjarenbeleid", benadrukt Van Ek. "Dit is een grote uitdaging voor de nieuwe algemeen directeur, in nauwe afstemming met de Raad van Commissarissen."

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 20 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing