FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Geen zorgen bij Van Schaik

17-11-2011

4 reacties


Door de zware knieblessure van topscorer Jacob Mulenga en het verlies van 9.2 miljoen euro is de euforie na de eclatante 6-4 zege op aartsrivaal Ajax bij FC Utrecht volledig verdwenen. Toch maakt algemeen directeur Wilco van Schaik zich geen zorgen.

Erwin Koeman die opstapt, Jacob Lensky die alcoholist blijkt, de beschuldiging van de ex-vrouw van Alexander Gerndt dat hij haar mishandelde, zware blessures en nu ruim 9 miljoen verlies op een begroting van 19 miljoen. Je kreeg in je eerste honderd dagen als algemeen directeur behoorlijk wat voor je kiezen...
„Wanneer ik met vrienden thuis aan het keukentafeltje zit, heb ik inderdaad genoeg te vertellen, haha. Het hoort ook bij FC Utrecht, het is hier eigenlijk nooit rustig. Dat moet ook niet. Gelukkig word ik niet zo snel zenuwachtig. Ik heb nog geen minuut wakker gelegen, geniet nog iedere dag."

Wat is het grootste verschil tussen FC Utrecht en het normale bedrijfsleven?
„Dat veel wordt gedaan vanuit emotie, dat ben ik niet gewend. Ik ben een emotioneel mens, maar heb altijd gehandeld vanuit ratio. Begrijp me niet verkeerd, de betrokkenheid van bijvoorbeeld supporters is prachtig. Dat moeten we ook koesteren. Maar op kantoor moet het allemaal veel rationeler."

Heb je de afgelopen weken nooit gedacht: waar ben ik aan begonnen?
„Nee, nooit. Wanneer ik maar één procent twijfel zou hebben, dan stap ik morgen op."

Was er wel twijfel toen je gevraagd werd?
„Het is natuurlijk een baan met grote risico's waarbij je iedere dag onder een vergrootglas ligt. Daarom heb ik er uitgebreid over gesproken met mijn vrouw en kinderen. En omdat mijn ouders zijn overleden ook met mijn schoonouders, met wie ik een heel goede band heb."

Je schoonvader is Henk van Laatum, lid van de Raad van Commissarissen die in september 2007 voorzitter Jan Willem van Dop wegens wanbeleid op non-actief stelde. De rechter draaide dat besluit terug, maar blijkbaar had de RvC toch een punt?
„Over die periode kan en wil ik niet oordelen. Daar praat ik ook helemaal niet met mijn schoonvader over. We hebben het over het nu, mijn carrière en de toekomst."

Ben je geschrokken van de cijfers?
„Ik was voorbereid, al schrok ik wel van het definitieve bedrag. Het ging mis door economische omstandigheden, problemen rond onze hoofdsponsor Phanos en te gulle uitgaven."

De club begrootte jaarlijks 2 tot 3 miljoen euro uit transferopbrengsten. Terwijl tot afgelopen zomer alleen de transfer van Erik Pieters naar PSV in juli 2008 geld opleverde. Had die post niet gewoon van de begroting gemoeten?
„Daar kan ik niet over oordelen, want daar was ik niet bij. Wat ik wel weet, is dat we in de toekomst geen begroting meer maken met daarin te verwachten transferinkomsten. We praten nu met FPI (Football Players International, het investeringsfonds van Van Seumeren, red.) over de transferrechten van de huidige selectie. Geld dat echt binnen komt in plaats van te speculeren over geld dat je misschien, wellicht, ooit ontvangt."

Hoe bespaar je de helft van je begroting?
„Door heel kritisch te kijken naar de uitgaven en te zorgen voor inkomstenvergroting. Dat laatste is niet makkelijk, maar zeker niet onmogelijk. We moeten creatiever en proactiever zijn. Het gaat niet meer vanzelf. We moeten voorkomen dat we ieder jaar negen spelers zien vertrekken."

Maar spelers als Dries Mertens, Kevin Strootman en Michel Vorm waren toch ook niet meer te houden?
„Nou, het kwam ons ook zeker niet slecht uit dat we ze konden verkopen. De transferopbrengst voor de club, zo'n 5 miljoen, zorgt ervoor dat we het huidige seizoen zullen afsluiten met een verlies van 2 tot 3 miljoen. Was dat niet gebeurd, dan was het probleem veel groter geweest."

Doen jullie nu sportief een stap terug?
„Voor dit seizoen is de doelstelling bijgesteld tot een plek bij de eerste twaalf. Binnen drie jaar moeten we weer aan de poorten van Europa rammelen. De afgelopen jaren is fors geïnvesteerd in scouting en opleiding. Daar gaan we nu de vruchten van plukken."

Moet FC Utrecht nu komende zomer weer de halve selectie verkopen?
"We zijn een opleidingsclub, dus transfers blijven wenselijk. Maar er bestaat zeker geen noodzaak spelers te verkopen."

Bron: Spitsnieuws - J. Geerdink

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 4 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing