FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Geen uitpubliek bij FC Utrecht-Ajax

29-10-2015

13 reacties


Supporters van Ajax zijn niet welkom bij de wedstrijd FC Utrecht – Ajax op 13 december. Dat heeft de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen vandaag aan de gemeenteraad meegedeeld.

FC Utrecht speelt de wedstrijd op last van de KNVB met een lege Bunnikside. Supporters van die tribune zitten verspreid over andere tribunes. Dat verhoogt volgens Van Zanen het risico op incidenten, omdat supportersgroepen niet meer goed te scheiden zouden zijn. Hij schrijft dat vandaag in een brief aan de Raadscommissie Mens en Samenleving.

Geen extra kaartje + alcoholverbod
Seizoenkaarthouders van FC Utrecht kunnen op last van de burgemeester bovendien geen extra kaartje kopen voor de wedstrijd. Clubkaarthouders kunnen net als bij vorige hoog risicowedstrijden op hun clubkaart slechts één toegangskaart kopen.

De wedstrijd wordt net als de afgelopen seizoenen, voorbereid als een hoog risicowedstrijd. Daarbij geldt een strikt alcoholbeleid: in het stadion geen alcohol vooraf en tijdens de wedstrijd en buiten het stadion in de directe omgeving (sportkantines) geen alcohol voor de wedstrijd.

Herplaatsing
De burgemeester schrijft  verder dat een plan voor de herplaatsing van de seizoenkaarthouders wordt opgesteld door FC Utrecht in overleg met politie en gemeente, waarbij veiligheid het doorslaggevende criterium is. FC Utrecht dient voldoende extra personeel in te zetten om de veiligheid in het stadion te borgen. Ook moet de club voor personeel en maatregelen zorgen waardoor het betreden van de Bunnikside door het publiek wordt uitgesloten.

Van Zanen waarschuwt dat verdergaande maatregelen niet zijn uitgesloten als er in de aanloop naar de wedstrijd signalen zijn dat acties worden voorbereid die de veiligheid en openbare orde in gevaar brengen.

'Onaanvaardbaar risico'
Het besluit om het uitvak dicht te laten motiveert Van Zanen als volgt: “Confrontaties werden in het verleden veelal gezocht tussen supporters van de Bunnikside en supporters van het uitvak waarbij de politie de partijen gescheiden kon houden. Confrontaties vinden in de praktijk ‘buitenom’of buiten het stadion plaats. Dat geeft de politie tijd om zich te organiseren en partijen gescheiden te houden. Daarbij blijft het publiek op de lange zijdes van het stadion en op de gezinstribune buiten het gewoel. Door het verspreid raken van de groep supporters die normaliter de Bunnikside bezet is het niet mogelijk deze groepen adequaat te scheiden en ontstaat er een te groot risico op provocaties. Dit risico is onaanvaardbaar vanwege veiligheid van de bezoekers en personeel. Daarom blijft het uitvak voor iedereen leeg.”

Reacties

Bij dit bericht zijn 13 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing