FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Geen krentenbrood van een Twente-fan

23-11-2012

4 reacties


Toen zondagmiddag om half drie afgetrapt werd bij FC Utrecht - FC Twente, gingen mijn gedachten naar de bekerfinale die beide clubs ooit in De Kuip tegen elkaar speelden. Het is al weer ruim acht jaar geleden maar ik kan me allerlei details nog haarscherp herinneren. Niet alleen de fraaie winnende treffer van Dave van den Bergh maar ook het sportieve gedrag tussen beide supportersgroepen.

Bij toeval belandde ik met mijn jongste zoon in een gemengd vak waarin fans van beide clubs terecht gekomen waren. Tijdens de wedstrijd werd ons plotseling een flink stuk krentenbrood aangeboden door een Tukker die naast ons de bekerfinale bijwoonde. En meteen na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Roelof Luinge kregen we van hem een spontane felicitatie vanwege de door ons behaalde beker.

Waarom moest ik daar eergisteren ineens aan terugdenken? Omdat er dit keer geen supporters van de tegenpartij in Galgenwaard aanwezig waren. Incidenten uit een recent verleden waren er de oorzaak van de fans uit Twente niet in het uitvak mochten plaatsnemen. Nu zaten er schoolkinderen uit Utrecht en omgeving. Een leuk, ludiek gebaar van de clubleiding. En ik zag ook een aantal zusters in het zonnetje zitten, ze genoten zichtbaar van het gebeuren. En natuurlijk van het verdienstelijke gelijkspel van de thuisclub. Maar tegelijk was het een onthutsend beeld.

Soms vraag ik me af wat er de laatste zestig jaar verkeerd is gegaan in de voetballerij. Toen ik als jochie van vijftien naar DOS - Sportclub Enschede ging kijken in De Goffert, liepen alle toeschouwers door elkaar het Nijmeegse stadion binnen. Er was geen politie te bekennen. Hoe anders zal het komende zondag zijn wanneer NEC en FC Utreht elkaar bekampen in hetzelfde stadion. Misschien ben ik een ‘nostalgicus' die te veel in het verleden leeft.

Hoe zal Ton van der Linden, destijds in 1958 matchwinnaar in Nijmegen, deze ontwikkelingen ervaren? Hij wordt volgende week tachtig jaar oud en volgt het voetbal nog op de voet, dus ook de negatieve bijverschijnselen. Oudere supporters die hem op zijn verjaardag (29 november) een kaartje willen sturen, kunnen dat doen naar zijn huidige adres (Kastanjelaan 30, 4131 AV Vianen). Ik zal het zeker doen.

Hans van Echtelt
Vak P

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 4 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing