FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Geen cent te makken maar wat een product!

31-01-2012

5 reacties


Het zal niet vaak voorkomen dat een trainer na een paar wedstrijden zijn ontslag indient. Erwin Koeman deed het dit seizoen bij FC Utrecht. Hij miste het noodzakelijke professionele klimaat. Anders gezegd, hij had door dat hij met dit materiaal en deze organisatie niet kon voldoen aan de sportieve ambities van de club. De druppel was voor hem de komst van Rodney Sneijder, door zijn strot geduwd en inmiddels verwezen naar de reservebank. Hoe gelijk Koeman had, blijkt dezer dagen. Wat tot nu toe als grap op de tribunes was te horen, dreigt realiteit te worden. De club kan zomaar degraderen. Of zoals Alje Schut het na afloop van de afzichtelijke wedstrijd tegen Heerenveen zei: "we zijn een degradatiekandidaat."

Het moet de succesvolle ondernemer Frans van Seumeren pijn doen dat er niets is terecht gekomen van zijn vijfjaren plan. Financieel leeft de club nog, sportief gezien is het sinds jaren niet zo slecht geweest. Het klopt, zonder van Seumeren bestond de FC niet meer. Maar zijn bemoeienissen lijken de dood van de club vooral uit te stellen. Want het perspectief is weg. Waar is het fout gegaan? Allereerst heeft van Seumeren tegen beter weten in de voormalige directie de hand boven het hoofd gehouden, waardoor de voorspelde ontwikkeling stagneerde. Verder is de aantrekkingskracht van de grootaandeelhouder op andere sponsors uitgebleven. Resultaat: geld voor sportieve versterkingen blijft uit. Verkoop van topspelers en aankoop van drie zwakke Zweden zorgden voor een neerwaartse spiraal. De promotie van assistent Wouters naar hoofdcoach heeft tot nu toe een dramatisch effect gehad op de selectie. Voor niemand een verrassing. Nou misschien voor Foeke Booij die verklaarde dat Wouters zo was gegroeid. ("zie je aan zijn optredens voor de camera.") Kijk naar het verhaaltje dat Wouters zaterdag voor de NOS-camera's hield en beoordeel zijn groei. Vooralsnog staat de positie van Wouters niet ter discussie, maar met wedstrijden tegen Ajax, Den Haag, AZ en Twente op het programma (laten we optimistisch zijn en rekening houden met een punt) is zijn lot wel duidelijk. En dan zijn we dus toe aan de derde trainer van dit seizoen. Waarschijnlijk Foeke zelf, die met zijn salaris van 6 ton moeilijk dienst kan weigeren. Hij zal het huzarenstukje klaren en Utrecht stelt het eredivisieschap op 6 mei in Kerkrade veilig.

En we herhalen wat oudere supporters over DOS zeiden: "Onze club kan niets. Zelfs niet degraderen". Een somber scenario? Welnee. Het is de best denkbare afloop van dit rampjaar. Om dit stukje hoopvol te eindigen wijs ik op een briljante presentatie van directeur Wilco van Schaik voor studenten journalistiek. Hij noemde daarin voetbal "een belevingsproduct". Zo is het Wilco, we hebben het niet meer over passie, strijd en Utrechtse mentaliteit. We hebben het tegenwoordig over een product met USP's. Cola, Chips, FC Utrecht. Het is een pot nat. Maar het "product bunnikside" wordt met de wedstrijd stiller en stiller, de seizoenskaarten zijn straks niet meer aan de straatstenen kwijt te raken. Het hart wordt uit de club gemarketed. Ik heb beslist geen nostalgische aard maar denk wel eens terug aan de tijd dat we op de Veemarkt speelden. Geen cent te makken maar wat een product!

Bron: DUIC.nl column Michael Kroonbergs

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing