FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Geen andere optie voor finale Jong FC Utrecht

04-04-2012

7 reacties


FC Utrecht heeft er alles aan gedaan om de bekerfinale voor beloftenteams op 26 april voor iedereen toegankelijk te laten zijn. "Maar er is geen andere optie", aldus directeur Van Schaik en dus spelen de beloftenteams voor een publiek van zo'n 3000 jonge kinderen de bekerfinale.

Onder de supporters van FC Utrecht bestaat onvrede over de bekerfinale die Jong FC Utrecht op 26 april tegen Jong Ajax speelt. Beide clubs zijn met de KNVB overeengekomen om deze finale alleen te laten bezoeken door kinderen. Algemeen directeur Wilco van Schaik snapt dat veel mensen zijn teleurgesteld over dit besluit. "Ik wil benadrukken dat wij hebben geprobeerd om een normale wedstrijd van deze finale te maken", aldus Van Schaik.

Eerste halve finale
Al tijdens het bekertoernooi voor de beloftenteams heeft de KNVB besloten dat de winnaar van de eerst gelote halve finale, uiteindelijk dus Jong Ajax-Jong FC Groningen, de finale mocht organiseren. De laatste jaren werd de finale van het bekertoernooi voor beloftenteams in het stadion van RKC Waalwijk gespeeld. Maar de lokale overheid gaf hier geen toestemming meer voor. De winnaar van die eerste halve finale werd uiteindelijk Ajax. De bekerfinale mocht dus door Ajax worden georganiseerd, waarbij sportpark De Toekomst werd aangewezen als locatie.

De lokale overheid in Amsterdam heeft deze finale aangemerkt als een wedstrijd met een hoog risico. "Gezien de historie tussen Ajax en FC Utrecht werd voorgesteld om de wedstrijd in de ArenA te laten spelen, om zodoende de supporters goed van elkaar te kunnen scheiden. De kosten voor de huur van de ArenA waren echter te hoog en deze optie werd afgewezen door Ajax", zegt Van Schaik. "Toen wij de bedragen zagen, konden we dat begrijpen. Ook wij weten inmiddels dat iedere euro omgedraaid moet worden. Ik snap dan ook dat Ajax uit kostenoverwegingen voor De Toekomst heeft gekozen."

KNVB bepalend
FC Utrecht is direct nadat dit besluit was gevallen intern gaan bespreken wat er mogelijk was voor de supporters om bij deze wedstrijd aanwezig te zijn. "We wisten dat dit heel erg speelde en vandaar dat we toch weer met alternatieven zijn gekomen. Onze veiligheidscoördinator Frank Bijlsma heeft alle overleggen gevoerd en daarbij steeds de belangen van de supporters onder de aandacht gebracht", zegt de algemeen directeur. "Wij wisten dat de KNVB als organisator uiteindelijk bepalend is. FC Utrecht heeft zowel mondeling als schriftelijk aangeboden om de wedstrijd te spelen in Stadion Galgenwaard. Dit voorstel werd van de hand gewezen door Ajax, omdat zij dan het door de KNVB aangewezen thuisvoordeel zouden verliezen. Tijdens de besprekingen heeft Bijlsma namens FC Utrecht aangegeven dat de variant op De Toekomst veel stof zou doen opwaaien, zeker omdat bij een eerdere bekerfinale al rond de 650 FC Utrecht supporters zijn meegereisd naar het stadion in Waalwijk. Voor een finale tegen Ajax zou de belangstelling nog groter zijn."

De KNVB heeft de beslissing genomen om de finale op De Toekomst te spelen met alleen toegang voor jonge kinderen. "Hiermee hebben Ajax en FC Utrecht ingestemd, laten we daar duidelijk over zijn. Ook de KNVB begreep dat onze supporters deze wedstrijd willen bijwonen, maar zij hebben te maken met het feit dat zij vooraf hadden bepaald waar de finale gespeeld zou moeten worden. Bovendien is deze finale aangemerkt als hoog risicowedstrijd, waardoor hun opties beperkt waren."

Trouwe fans
Wilco van Schaik hecht er aan om nogmaals te benadrukken dat FC Utrecht heeft geprobeerd om een normale wedstrijd te maken van de finale. Een bekerfinale waar iedereen naar toe zou kunnen. "De opties waren op. Het stond nu eenmaal vast dat de finale mocht worden georganiseerd door de winnaar van de eerste halve finale. Daarmee is conform de regels gehandeld. Iedereen heeft geprobeerd om van beide kanten supporters toe te laten. Maar de kosten en de veiligheidssituatie hebben uiteindelijk tot dit compromis geleid", zegt Van Schaik die de onvrede onder supporters begrijpt. "Het is geen leuk bericht, echter het is wel de waarheid. Zo is het gegaan en dit is de conclusie. Ik weet dat onze mensen er alles aan hebben gedaan om deze wedstrijd voor iedereen toegankelijk te krijgen. En als wij dat alleen mochten bepalen, hadden we dat graag in Utrecht gedaan. We hebben echter te maken met drie partijen en daarin moet je ook concessies doen als je voelt dat jouw punt het niet gaat halen. Als club zijn we wel bezig met de KNVB om vindingrijk te zijn richting onze supporters, zodat bijvoorbeeld de trouwe fans van Jong FC Utrecht die iedere thuiswedstrijd langs de lijn staan, deze wedstrijd wel kunnen zien."

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 7 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing