FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Gedreven Gerndt: "Het draait steeds beter"

19-01-2012

8 reacties


Alexander Gerndt is de duurste aankoop in de geschiedenis van FC Utrecht, de spits heeft echter nog geen indruk kunnen maken in de Domstad. In de tweede seizoenshelft wil hij presteren, hopelijk verlost van alle problemen.

"Eerst mijn rechtervoet, toen mijn linker, daarna weer mijn rechter. Het waren steeds kleine blessures, maar genoeg om niet te kunnen spelen", zegt Gerndt in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik kan moeilijk uitdrukken hoe frustrerend dat is. Ik kwam bij een nieuwe club, wilde me meteen bewijzen. En dan lukt dat steeds maar niet."

De 25-jarige Zweed denkt achteraf dat hij misschien wel te graag wilde. "Ik heb dit halve jaar gewoon nodig gehad om te wennen. Ik heb echt een stap vooruit gemaakt. Dat merkte ik meteen, in Utrecht lopen betere spelers, het tempo is hoger. Misschien forceer je dan iets."

Het ontbrak de aanvaller naar eigen zeggen ook een beetje aan geluk. "Soms ben je na een transfer binnen een dag gewend. Dat was zo toen ik overstapte van Gefle IF naar Helsingborg. Maar dat was een overgang binnen Zweden, die je niet kunt vergelijken met een transfer van de Alsvenkskan naar de Eredivisie. Hier is de manier van voetballen anders, kende ik de spelers ook niet."

Naast de blessures, aanpassingsproblemen en veelbesproken privéproblemen, Gerndt werd veroordeeld voor huiselijk geweld, hoopt de spits op een mooie tweede seizoenshelft. Trainer Jan Wouters wil het spel afstemmen op Gerndt. "Het draait steeds beter. In Portugal hebben we een aantal goede wedstrijden gespeeld. Niet verloren, belangrijk voor ons zelfvertrouwen, maar ook veel kansen gecreëerd. Natuurlijk moesten er meer in, maar het feit dat we steeds vaker de goal van de tegenstander opzochten zegt ook iets over ons spel."

Bron: voetbalprimeur.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 8 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing