FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Galgenwaard loopt leeg

16-09-2012

16 reacties


De laatste thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle werd door iets meer dan 15.000 mensen bezocht en morgen worden tegen topploeg PSV niet meer dan 17.000 bezoekers verwacht. Volgens Wilco van Schaik, zijn de recessie en de tegenvallende prestaties van het vorig seizoen de oorzaken van de teruglopende bezoekersaantallen.

Verraden
Veel fans voelen zich verraden door de clubleiding. FC Utrecht zou vorig seizoen hoe dan ook meespelen om de prijzen, werd hen gezegd. Ongeacht het vertrek van topspelers als Vorm, Mertens, Strootman en Van Wolfswinkel. Die verwachtingen konden geen moment worden waargemaakt en dit seizoen zet de cub niet meer in op het behalen van Europees voetbal, maar is het tevreden als het de fans aanvallend voetbal kan voorschotelen. Veel businessleden die dure stoelen van 3000 euro per jaar afnamen, zijn boos opgestapt. Een groot aantal van hen kreeg te horen dat ze - na jaren trouwe dienst - opeens in het stadion waren verplaatst naar minder aantrekkelijke plekken. Bovendien moesten dertig businessleden wijken omdat die stoelen nu voortaan bestemd zijn voor het bestuur en hun relaties. Onder de boze businessleden zitten rassupporters die al tientallen jaren de club steunen. Harry Roestenburg, fan van het eerste uur, nam voor zijn dakdekkersbedrijf de afgelopen tien seizoenen twee dure stoelen af. "Ik ben afgehaakt. Met pijn in mijn hart, maar als ik zie hoe ze bij de club met de belangrijke klanten omgaan, dan zakt mijn broek af. Ze verplaatsen ons zonder enig overleg. En het ergste is, ze hebben niet eens gebeld om te vragen waarom ik afhaak. Alsof ze het geld wel kunnen missen." Maar volgens Wilco van Schaik was de nieuwe indeling nodig, omdat dure en minder dure stoelen door elkaar heen zaten.

FC moet vertrouwen van fans terugwinnen
Wennen aan de lege plekken in het stadion en het vertrouwen terugwinnen van de afgehaakte fans. Dat is deze competitie het credo voor Wilco van Schaik. De algemeen directeur van FC Utrecht heeft er zelfs begrip voor dat supporters hun seizoenkaart niet verlengden. "Ik kan me goed voorstellen dat ze teleurgesteld zijn in de club. We hebben niet kunnen waarmaken wat we hen vorig jaar aan het begin van het seizoen hebben voorgespiegeld."
Minder begrip heeft Van Schaik voor de fans die hun dure business seats opzegden, vanwege de nieuwe indeling van de stoelen. "Er zaten mensen die 1000 euro betaalden naast leden die 3000 euro voor hun stoel betaalden. Ook zaten er veel introducees die niet betaalden. Dat moesten we oplossen."
Volgens van Schaik zijn alle houders van business seats vooraf op de hoogte gesteld van de veranderingen. "Sommigen moesten tien stoelen naar rechts, anderen weer zes naar links. Niet leuk misschien, maar wel nodig. De club heeft een tekort van 10 miljoen. We moeten alles van de grond af opbouwen. Daar werkt iedereen bij de club nu keihard aan. Via een nieuwe indeling hopen we meer geld te genereren. We hebben ook een dringend beroep op die mensen gedaan om mee te werken. Help ons alsjeblieft. Anders gaat de club eraan. De meesten hebben daar begrip voor, maar helaas zijn er ook een stuk of 120 vertrokken."
Harry Roestenburg is één van hen. De Utrechtse eigenaar van een dakdekkersbedrijf had de afgelopen tien jaar twee stoelen à 3000 euro. "Ik ben helemaal niet gebeld," zegt hij. "Ook niet nadat ik mijn stoelen heb opgezegd. Als ik de leiding zou hebben bij een club zonder geld dan zou ik alle mensen die afhaken gebeld hebben. Zeker de klanten die veel geld inbrengen."
Roestenburg kent Utrechtse business stoelhouders die na dertig jaar met pijn in het hart zijn vertrrokken. Het meest schrijnend vindt hij dat businessleden die boven de ingang op de hoofdtribune zaten, moesten wijken, omdat het bestuur daar nu heeft plaatsgenomen. "Dan begrijp je er echt niets van."
FC Utrechtdirecteur Van Schaik houdt rekening met lege stoelen in de Galgenwaard. Maar hij is ook een ras optimist. "Binnen een paar jaar moet iedereen weer trots zijn op de club. Dat gaat lukken."

Bron: Stadsnieuws AD

Reacties

Bij dit bericht zijn 16 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing