FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Gaat het ze dan toch lukken?

14-08-2005

0 reacties


Het voetbal is weer begonnen. De eerste verboden wedstrijd hebben we al achter de rug evenals het eerste kort geding van supporters. Welkom in Nederland. Land van het poldermodel en trage besluitvoering. En bovenal verkeerde besluitvoering. Het land dat zo graag een grote broek aantrekt. Er wordt gesproken over het organiseren van een wk (samen met België). Ook de Olympische Spelen worden weer genoemd. Maar het organiseren van een voetbalcompetitie is eigenlijk al iets wat we niet kunnen.

Supporters worden te pas en te onpas allerlei combi’s ingejaagd. De politiek heeft nu weer iets nieuws bedacht. Supporters mogen alleen met uitkaart naar uitwedstrijden. In plaats van het nemen van werkende maatregelen, probeert men op deze manier de aandacht van eigen falen af te leiden. Iedereen die zich enigszins in de materie verdiept weet dat het invoeren van een meldingsplicht de enige manier is om het voetbalvandalisme een beetje de kop in te drukken. Zelfs supporters, die van de hoed en de rand weten, geven aan dat dit de enige oplossing is. De politiek stopt echter de kop in het zand en voert dus struisvogelpolitiek. Voor de goedwillende supporter gaat de lol er echter af.

De clubs nemen de supporters ook steeds minder serieus. Eerst is er de overstap naar de commercie. Financieel aantrekkelijk voor de club, vervelend voor de televisiekijker. Het eerste Talpa/reclame weekend is achter de rug en de vraag die ik mezelf stel is hoelang het duurt voordat ik stop met het kijken van eredivisievoetbal. Analyses na samenvattingen, reclameblokken na één wedstrijd….Na al eerder afgehaakt te zijn bij het kijken naar eerste divisie voetbal (wat een verschrikking die Hans Kraay jr), zal het voetbal op het hoogste niveau snel volgen vrees ik. Hoe minder de tv belangstelling, hoe minder het voetbal zal gaan leven. Of dat nou slim is van de clubs?

Daarnaast de invoering van de playoffs. Aangezien de gemeenten organiseren van voetbalwedstrijden niet aankunnen, zijn dat weer extra combireizen voor de supporters. Supporters die daar regelmatig op aangewezen zijn, weten welke prijzen er gehanteerd worden bij deze reisjes. Ook de manier van behandeling en het kippenhok waar je ingepropt wordt, zijn reden om maar steeds minder dit soort wedstrijden te gaan bezoeken. Volgens mij is voetbal toch vooral zo groot geworden door de publieke belangstelling. Als deze zal gaan afnemen (mede door het economisch klimaat) zal ook de interesse van het geld (lees sponsoring en tv gelden) afnemen. Het voetbal zal zo in een neerwaartse spiraal kunnen komen en dat allemaal doordat en de politiek en de clubs hun belangrijkste “klant” niet meer serieus nemen.

Binnenkort geen uitpubliek meer bij wedstrijden…….Zou ze dat echt gaan lukken???

Midvoor

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing