FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht presenteert afwezige Strootman

17-12-2010

5 reacties


Onder de helft van de bevolking die vrijdagavond in één van de vele files op de Nederlandse snelwegen stond, bevond zich ook Kevin Strootman. De middenvelder moest naar de Galgenwaard om zich te laten presenteren aan pers en publiek door zijn nieuwe werkgever, FC Utrecht. Strootman moest zich echter afmelden, omdat er geen doorkomen aan was.

Hij was na uren nog niet verder geraakt dan de ring rond Amsterdam, waar hij was geweest voor de medische keuring, zo laat FC Utrecht via de officiële kanalen weten. Zonder de van Sparta aangekochte jeugdinternational ging de presentatie echter gewoon door. Helaas voor Strootman waren alle andere genodigden er wél; zaakwaarnemer Chiel Dekker, Strootmans ouders en andere familieleden.

Voorzitter Jan Willem van Dop gaf tijdens de presentatie aan dat de komst van de twintigjarige middenvelder helemaal past bij het ambitieniveau van FC Utrecht en het investeringsfonds FPI, dat de transfer mogelijk maakte, om jonge talentvolle spelers aan te trekken die zich verder kunnen ontwikkelen en de club dan op termijn veel geld opleveren. Hoeveel FC Utrecht precies betaalt aan Sparta is niet bekendgemaakt, maar vermoedelijk ligt het bedrag tussen de half miljoen en één miljoen euro.

Foeke Booy, technisch directeur van de club uit de Domstad, wees onder meer op de 75 Eredivisieduels die Strootman al achter zijn naam heeft staan vanuit zijn Spartaanse jaren. "Een ambitieuze speler met veel potentie die ongetwijfeld nog stappen zal maken", aldus Booy. Hij zei dat Strootman niet voor de breedte is gehaald, maar wordt gezien als een versterking voor de basis.

Trainer Ton du Chatinier tenslotte kaartte aan dat hij Strootman een 'fantastisch linkerbeen' vindt hebben. "Hij heeft bij Sparta karakter getoond en laten zien dat hij er alles voor over heeft om naar een club als FC Utrecht te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat hij net als onze andere aankopen hier uitstekend zal renderen", aldus de coach. Strootman tekende voor vierenhalf jaar bij FC Utrecht en komt op de eerste dag van 2011 naar zijn nieuwe club.

Bron: voetbalzone.nl
Foto: voetbalzone.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Willem IIFC Utrecht
28 oktober 2018 14:30 uur
Willem II Stadion

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing