FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Fernández: "Ik heb al veel gehoord over Utrecht"

02-08-2011

6 reacties


"Bienvenido a FC Utrecht, Junior. Oftewel: welkom bij FC Utrecht." Met die woorden ontving Erwin Koeman de nieuwe doelman Junior Fernandez.

Keeper Junior Fernandez uit Paraguay heeft dinsdagmiddag zijn contract getekend en is gepresenteerd aan de pers. De 23-jarige doelman trainde dinsdagochtend al mee met zijn nieuwe team. Voorlopig maakt hij nog geen deel uit van de wedstrijdselectie van FC Utrecht. Zijn werkvergunning is nog niet afgegeven.

Hoewel zijn volledige naam Roberto Fernandez luidt, wordt de doelman graag Junior genoemd. "Mijn vader heet ook Roberto en iedereen in Paraguay kent hem. In mijn thuisland noemt iedereen mij dan ook Junior. Dat wil ik in Nederland ook maar zo houden", aldus de gisterochtend gearriveerde keeper. Vanaf Schiphol is hij maandag direct doorgegaan naar de medische keuring. Nadat maandagavond bleek dat deze keuring succesvol was verlopen, werden de laatste contractuele zaken maandagavond laat afgerond. Om die reden kon hij dinsdagochtend direct aansluiten bij de ochtendtraining van FC Utrecht.

"Ik heb al heel veel gehoord over FC Utrecht. Bijvoorbeeld dat het hele goede supporters heeft. Wat mij opviel tijdens de eerste kennismaking met mijn ploeggenoten was de warmte die ik voelde. De staf en mijn ploeggenoten ontvingen mij erg hartelijk", aldus Fernandez. "Dat is belangrijk voor mij, want ik ben toch ver van huis. Samen met mijn ploeggenoten ga ik mijn best doen om met FC Utrecht zo hoog mogelijk te eindigen in de competitie."

Trainer Erwin Koeman vond het noodzakelijk dat FC Utrecht nog een extra doelman zou aantrekken. "Naast Michel Vorm hebben we natuurlijk Erik Cummins en André Krul. Erik heeft de hele voorbereiding gekeept. Hij is 23 jaar, maar heeft nog geen wedstrijd in de Eredivisie op het doel gestaan", aldus Koeman. "We weten met z'n allen de ambities van Michel Vorm om een stap hogerop te zetten, maar FC Utrecht moet ook door. Daarom ben ik blij met het aantrekken van Junior. Hij heeft als keeper een goed voorbeeld in zijn vader, die een gerenommeerde doelman was in Paraguay. Als Junior speelgerechtigd is, dan kan hij de concurrentie aan met de overige keepers in onze selectie."

Technisch directeur Foeke Booy sprak tijdens de presentatie van Fernandez zijn vertrouwen uit in de nieuwe doelman. "Hij heeft inmiddels heel wat ervaring met het spelen op hoog niveau en is niet bang om voor een vol stadion zijn doel te verdedigen. Wat dat betreft is hij in Zuid-Amerika natuurlijk heel wat gewend. Wij kennen Junior van een scoutingstrip die we eerder maakten naar Argentinië. Mede dankzij de inzet van sportmanagement bureau Full Players is de komst van deze getalenteerde keeper mogelijk geworden. Daar zijn we heel blij mee."

FC Utrecht heeft Junior Fernandez gehuurd van Atenas San Carlos uit Uruguay. Daar staat hij formeel onder contract. Tot aan vandaag was Junior door Atenas verhuurd aan het Argentijnse Racing Club. "Het is goed dat we hem hebben kunnen huren met daaraan gekoppeld een optie tot koop", zei Booy op de perspresentatie. "Het is een goeie constructie. Stel dat Michel Vorm alsnog vertrekt,dan worden wij niet direct geconfronteerd met een aankoopsom voor een nieuwe keeper. Het is nu aan Junior om zichzelf te bewijzen en ons te overtuigen om volgend seizoen met hem verder te gaan. Die intentie is er in ieder geval bij ons wel."

Bron: fcutrecht.nl
Foto: rtvutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 6 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing