FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Felicitaties

17-04-2006

0 reacties


Felicitaties??, zult u denken. Wat is dat voor belachelijke kop na de enorme deceptie van 1e paasdag? Maar toch wil ik FC Utrecht feliciteren. En wel met het behalen van de zesde plek in de eindstand van de eredivisie. Een plek die normaliter goed genoeg was geweest voor het bereiken van Europees voetbal, maar door de dollartekens in de ogen van de Nederlandse clubs nu niets meer of minder is dan plaatsing voor de play-offs met een minimale mogelijkheid op het bereiken van  Europees voetbal. Immers, slechts een kans van 1 op 4 oftewel 25%.

Dus een zesde plek voor onze club. Als ik terugdenk aan het begin van de competitie dan herinner ik de twijfel die er was over wat FCU zou kunnen bereiken. Gehoopt werd op het linkerrijtje maar in gedachten zag ik een moeizaam seizoen en het uitgespeeld zijn na de reguliere competitie. Het begin van de competitie werd deze gedachtegang gestaafd door de teleurstellende resultaten en vooral het teleurstellende voetbal. Er waren momenten dat ik in slaap kon vallen op de tribune. Toen ook nog onze beste speler wegviel, zag ik het seizoen al als verloren.

Toch werd de rug gerecht. Er werd een goede serie neergezet en het voetbal werd soms zelfs leuk om te zien. De aankopen in de winter waren aanwinsten en Broerse wist de niet in te nemen plek toch goed op te vullen. Langzaam maar gestaag was daar die weg naar boven die zelfs resulteerde in een vierde plek. Zelfs boven de aartsrivaal, die wel in onze ogen bij de eerste vijf moest eindigen. Want het behalen van Europees voetbal stond inmiddels hoog in het vaandel en zou een ode zijn aan David.

Dat het tegen Willem II helemaal mis ging was een teleurstelling en zal nog wel even nadreunen. Maar toch moet je soms eens even afstand nemen en realistisch tegen zaken aankijken. Als je dat doet zal iedereen beseffen dat we eigenlijk een goed seizoen hebben gedraaid. Maar het is helaas geen superseizoen geworden. Zelfs het behalen van Europees voetbal zal nooit de schaduw die op 29 november 2005 over de Galgenwaard heen viel, kunnen verdrijven.

En toch moeten WIJ het nog één keer laten zien. Aanstaande zaterdag zal een mentaal gebroken elftal acte de présence moeten geven in Enschede. Het is aan ons om massaal het uitvak te bemannen en het elftal te laten merken dat we achter ze staan in weer een moeilijke periode. Verbaal moeten we ons in Enschede laten horen. Hopelijk zal deze steun de spelers er doorheen slepen en wordt er serieus een poging gedaan om de beloning die normaal bij deze zesde plek hoorde, alsnog binnen te slepen. Mocht dat niet lukken, dan blijft de herinnering aan de mooie zesde plek. Mannen, gefeliciteerd.


DiTo, 4
R.I.P.

Midvoor

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing