FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht wint met 4-0 van NEC

21-11-2010

32 reacties


FC Utrecht is NEC gepasseerd op de ranglijst. De ploegen van Ton du Chatinier en Wiljan Vloet hadden voor zondagmiddag allebei negentien punten, maar dankzij een beter doelsaldo stonden de Nijmegenaren op de negende plek en Utrecht op de tiende. Zondag werden de rollen omgedraaid, wegens een geflatteerde 4-0 overwinning voor de thuisploeg. NEC speelde het grootste gedeelte van het treffen in De Galgenwaard met een man minder.

Het breekpunt in de wedstrijd was de rode kaart die Mark Otten na een klein halfuur spelen ontving. De verdediger was Frank Demouge even uit het oog verloren en op het moment dat de steekpass werd verstuurd, raakte Otten in paniek en stak hij zijn hand uit. Demouge was slim genoeg om te gaan liggen en verdiende daarmee niet alleen een strafschop, maar zorgde er ook voor dat Otten zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. In de kleedkamer kreeg hij te horen dat Ricky van Wolfswinkel de strafschop had benut.

Tot dit moment was NEC nog aardig meegekomen met FC Utrecht, dat in eigen huis overigens ook met elf tegen elf al iets beter was geweest. De eerste kans was voor Edouard Duplan, die net naast kopte, waarna NEC (spelend in zwarte uitshirts met een nieuwe rugsponsor) antwoordde met een schot van Niki Zimling. De thuisploeg gaf het meeste gas en werd een handje geholpen door Zimling, die de openingstreffer inleidde.

Jasper Cillessen wist nog wel een hand achter de inzet van Van Wolfswinkel te zetten, maar het schot van de aanvaller was hard genoeg, waardoor hij voor de elfde keer dit seizoen juichend weg kon lopen. In het laatste kwartier voor rust kreeg Utrecht voldoende kansen om de marge te verdubbelen, maar Gianluca Nijholt schoot van dichtbij op de vuisten van Cillessen en een kopbal van Jan Wuytens ging rakelings over het doel.

Utrecht hield haar tegenstander in leven en betaalde daar na rust bijna de rekening voor, maar topschutter Björn Vleminckx hielp een aardige mogelijkheid om zeep. Aan de overkant kreeg Van Wolfswinkel vervolgens de kans om het duel te beslissen, maar omdat zijn lob net naast het doel van Cillessen ging, bleef de spanning in de wedstrijd. In de slotfase viel alsnog de beslissing, met drie goals in zeven minuten tijd: eerst maakte Duplan uit een rebound de tweede treffer, waarna Mihai Nesu uit een moeilijke hoek de 3-0 binnenramde. Demouge verzorgde na een verkeerde terugspeelbal het slotakkoord, waardoor de zege overdreven hoog ruim uitviel.

Bron: Voetbalzone.nl | Foto's: René van der Laan

Reacties

Bij dit bericht zijn 32 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Willem IIFC Utrecht
31 maart 2018 20:45 uur
Willem II Stadion

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Sjakie 65pt
2 (2) Don Leo 64pt
3 (3) badbo13 60pt
4 (4) Menno 59pt
5 (5) Kikker 54pt
6 (7) chapri 54pt
7 (6) fanvandeFC 53pt
8 (8) ad rem 52pt
9 (18) fcagbu 52pt
10 (9) Speedy 51pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing