FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht wint in tweede helft van Vitesse

24-04-2011

9 reacties


FC Utrecht heeft plaatsing voor de play-offs nog steeds in eigen hand na de 4-2 thuiswinst van zondagmiddag op Vitesse.

De ploeg van Ton du Chatinier doorbraak een reeks van vier nederlagen op rij en handhaafde zich op de belangrijkste achtste plaats. Met nog twee speelronden te gaan blijft de voorsprong op Heracles Almelo en Feyenoord een punt. Beide achtervolgers wonnen dit weekend eveneens. FC Utrecht speelt volgende week uit bij Excelsior en ontvangt op de laatste speeldag AZ.

Du Chatinier toonde zich na afloop verheugd met de winst. "Er stond toch druk op na zo'n fase zonder zege", erkende hij na afloop. "We gaan ervan uit dat we het seizoen nu in de laatste twee speelronden goed afsluiten", keek hij vooruit.

Bij FC Utrecht begon Mertens zondag op de bank. Hij werd vorige week bij Heerenveen al bij rust naar de kant gehaald. Zijn plaats werd tegen Vitesse vanaf de aftrap ingenomen door Oar. De eerste 45 minuten boden weinig hoogtepunten. Er was een scrimmage voor het doel van FC Utrecht, maar dat liep goed af. De enige kans voor de thuisclub was een afstandsschot van Demouge. Ook Asare kon nog in kansrijke positie uithalen, maar hij raakte bal helemaal verkeerd.

Bij het begin van de tweede helft kwam Mertens weer in de ploeg voor Oar. FC Utrecht beet na rust meteen een stuk feller van zich af. "De eerste helft was niet goed. We wilden op de juiste momenten druk zetten, maar dat lukte niet. Na rust toonden we meer agressie", stelde Du Chatinier vast.

Binnen vier minuten vielen er drie treffers. In de 51e minuut kwam FC Utrecht op voorsprong door een van richting veranderd schot van Asare dat via Yasuda achter Vitesse-doelman Room verdween. Een minuut later maakte invaller Mertens er op aangeven van Strootman 2-0 van. Kashia kopte Vitesse twee minuten later uit een hoekschop terug in de wedstrijd: 2-1.

Zes minuten na dat doelpunt tilde Strootman met een fraaie uithaal in de benedenhoek de voorsprong weer naar 3-1 en ruim een kwartier voor tijd maakte Demouge er met het hoofd zelfs 4-1 van. FC Utrecht bleef ook daarna de druk opvoeren. Kansen op meer waren er. Toch deed Vitesse vier minuten voor tijd nog wat terug. En opnieuw viel die treffer uit een hoekschop.

Du Chatinier was dan ook niet te spreken over die tegentreffers. "We moeten er morgen nog eens goed over praten dat we weer uit twee corners twee tegendoelpunten krijgen."

Bron: FC Utrecht | Foto's: René van der Laan

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 9 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing