FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht wint besloten oefenduel

21-03-2018

6 reacties


In een vriendschappelijke wedstrijd heeft FC Utrecht vanmiddag (woensdag) een even ruime als verdiende overwinning geboekt op Sparta Rotterdam. Op Sportcomplex Zoudenbalch waren de Domstedelingen met 5-1 te sterk voor de Spangenaren.

Een pass met een heerlijke curve en de juiste plaatsing bovendien. Robin van der Meer geeft ‘m, en ziet dat de bal bij Cyriel Dessers aan het goede adres is. De Belg neemt ‘m aan, houdt z’n directe tegenstander van zich af en jaagt de bal hard tegen de touwen. Het is op slag van rust en de stand wordt 3-0 voor FC Utrecht.

Heer en meester
Die voorsprong komt bepaald niet uit de lucht vallen. FC Utrecht is namelijk heer en meester tegen de Spangenaren, die op Sportcomplex Zoudenbalch tijdens de eerste helft niet één kans krijgen. Aan de andere kant van het veld zijn er wel de nodige mogelijkheden. Vanuit spelhervattingen slaan de Utrechters in de eerste twintig minuten twee keer toe. De eerste goal? Urby Emanuelson trekt de bal vanuit een vrije trap voor, Lukas Görtler raakt het leer nog even aan en Dessers geeft het laatste tikkie: 1-0.

Ould-Chikh vindt Janssen
Vijf minuten later wordt de bal aan de rechterkant van het veld neergelegd door Bilal Ould-Chikh, die met een goed aangesneden bal captain Willem Janssen vindt. De aanvoerder stuurt de bal met z’n hoofd de verre hoek in. Keeper Janik Huth is andermaal geklopt: 2-0.

Het drieluik van Dessers
Ook na de break krijgt de formatie van trainer/coach Jean-Paul de Jong de nodige kansen. Nadat Fred Friday namens de Spartanen iets heeft teruggedaan (3-1) brengt FC Utrecht de marge weer op drie via Dessers. De Belg krijgt de bal van de sterk spelende Görtler, die ermee aan de haal kan dankzij goed doorzetten van Ould-Chikh en Emanuelson. Van dichtbij maakt Dessers twintig minuten voor tijd z’n drieluik compleet 4-1.

Joosten heeft het laatste woord
Een paar minuten later is Giovanni Troupée vervolgens vrij voor de ingevallen sluitpost Leonard Nienhuisbepaald niet zelfzuchtig. De rechtsback legt de bal breed op invaller Patrick Joosten, die de eindstand op 5-1 bepaalt.

Interlandweekend
FC Utrecht speelde de oefenpartij tegen Sparta Rotterdam omdat er komend weekend geen competitieverplichtingen zijn voor het eerste elftal. Dat heeft alles te maken met het feit dat er over de hele wereld (jeugd)interlands worden gespeeld. De volgende competitiepot voor FC Utrecht is op zaterdag 31 maart: Willem II-uit.

FC Utrecht - Sparta Rotterdam 5-1 (3-0)
15. Cyriel Dessers 1-0
19. Willem Janssen 2-0
45. Cyriel Dessers 3-0
55. Fred Friday 3-1
70. Cyriel Dessers 4-1
72. Patrick Joosten 5-1

Opstelling FC Utrecht:
Nick Marsman; Giovanni Troupée, Dario Dumic (70. Ruben Hoogenhout), Willem Janssen (81. Robin Zwartjens), Robin van der Meer; Anouar Kali, Odysseus Velanas, Urby EmanuelsonLukas GörtlerBilal Ould-Chikh (70. Patrick Joosten), Cyriel Dessers (81. Sylla Sow).

Opstelling Sparta Rotterdam:
Janik Huth (46. Leonard Nienhuis); Fredrik Holst (46. Sherel Floranus), Sander Fischer (46. Michel Breuer), Julian Chabot (46. Craig Goodwin), Kenneth Dougall; Ryan Sanusi (46. Stijn Spierings), Paco van Moorsel(46. Abdou Harroui), Robert Mühren (46. Dabney dos Santos); Thomas Verhaar (46. Loris Brogno), Michiel Kramer (46. Nick Proschwitz), Soufyan Ahannach (46. Fred Friday)

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 6 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtFeyenoord
23 september 2018 12:15 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing