FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht wint benefietduel

15-02-2012

0 reacties


Het benefietduel voor Delano Noah Vinkoert heeft woensdagavond bijna 9000 euro opgebracht. Voorafgaand aan de wedstrijd kreeg Delano een cheque van 5500 euro van zijn club. Daarbij werd later ook nog eens de opbrengst van het duel opgeteld, zo'n 3300 euro. FC Utrecht won de wedstrijd met 0-3 van eersteklasser Alexandria '66.

Het duel werd georganiseerd om de verblijfskosten van de familie in de Verenigde Staten te kunnen financieren. De negenjarige Delano lijdt aan een zeldzame vorm van kinderkanker waarvoor hij in Amerika behandeld kan worden. Als extra verrassing kreeg de jeugdspeler van het Rotterdamse Alexandria '66 ook nog eens een paar cadeaus van de spelers van FC Utrecht. Keeper Eric Cummins gaf na afloop zijn shirt en van Jan Wuytens kreeg hij een shirt met alle handtekeningen van de selectie van FC Utrecht. Rodney Sneijder had een wel heel bijzonder presentje. Hij gaf het Inter-shirt van zijn broer Wesley, voorzien van handtekening, dat hij droeg tijdens het WK voor clubteams.

Wedstrijd
Voor de trainers Jan Wouters en Robby Alflen was de wedstrijd een goede gelegenheid om een aantal jeugdspelers aan het werk te zien. Na eerder op de dag al een pittige training te hebben afgewerkt startte Wouters met Cummins in de goal. Achterin Mark van der Maarel, Mike van der Hoorn, Jan Wuytens en Michael Zullo. Op het middenveld stonden Enzio Boldewijn, Rodney Sneijder, Anouar Kali en Stefano Lilipaly. En voorin het duo Lars Veldwijk en Leon de Kogel.

De eerste helft ging gelijk op tegen de Rotterdamse eersteklasser Alexandria'66. Cummins moest twee keer handelend optreden en hield zijn doel schoon. Tien minuten voor rust vuurde De Kogel een schot af op de doelman. De Rotterdamse goalie liet de bal los en Anouar Kali was er als de kippen bij om de bal over de lijn te werken (0-1).

Tweede helft
In de helft wisselden de trainers bijna het hele elftal alleen Cummins, Van der Maarel (hij verhuisde naar de linksback-plaats), Sneijder en De Kogel bleven staan. Gevero Markiet, Kai Heerings, Bart Vriends, Michael Lange, Adam Sarota, Yoshiaki Takagi en Cedric van der Gun completeerden de elf.

Na 59 minuten schoot invaller Michael Lange richting het vijandelijke doel. Deze bal werd door een verdediger achter zijn eigen keeper gewerkt (0-2). Een minuut later bracht De Kogel de eindstand op het bord. Met een droge schuiver op het natte kunstgras maakte hij de 0-3.

Het duel werd geleid door het Eredivisie-scheidsrechterstrio Danny Makkelie, Bas van Dongen en Dave Goossens. Ook zij zetten zich belangeloos in om Delano een onvergetelijke avond te bezorgen door met deze wedstrijd een mooi bedrag voor hem op te kunnen halen.

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto/Frank Zilver

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing