FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht-vrouwen verslaan ADO Den Haag

08-10-2010

1 reactie


donderdagavond stond op Sportcomplex Zoudenbalch de wedstrijd op het programma tussen de vrouwen van FC Utrecht en ADO Den Haag. Het verleden leert ons dat de meeste wedstrijden tussen beide ploegen een spannende aangelegenheid zijn met een close einduitslag. Ook deze avond waren de verwachtingen hoog gespannen, daar beide teams dit seizoen nog niet hadden verloren in de competitie. Wie van de twee zou deze avond zijn ongeslagen status kwijtraken? Het werd ADO Den Haag, want de ongeïnspireerd spelende ploeg van Sarina Wiegman verloor zeer terecht met 2-1 van het overtuigend spelende team van Mark Verkuyl.

De thuisploeg opende het duel sterk en nam meteen de regie in handen. Van achteruit werd er getracht om de opbouw zo goed mogelijk te verzorgen om vervolgens het spel zoveel mogelijk op de helft van ADO te laten plaatsvinden. Dit lukte vrij aardig, ware het niet dat ADO zichzelf ook met veel speelsters terug trok op de eigen helft. Hierdoor werden de ruimtes op het middenveld zeer klein en moest FC Utrecht toch nog vrij veel de lange bal hanteren.

Het veldoverwicht van de thuisploeg resulteerde in het eerste kwartier wel in een drietal kansen. Na zes minuten spelen kon een strak genomen corner vrij worden ingekopt door Joniek Bonnes, haar inzet belandde echter recht in de handen van Petra Dugardein. Niet veel later kon Manon van den Boogaard vrij opkomen door de as van het veld, maar haar afstandsschot was ook een prooi voor Dugardein. In de tiende minuut volgde misschien nog wel de grootste kans van de drie: een mooie opening van Angela Christ kwam terecht bij Kelly Gilissen, die in één keer de bal wist in te spelen op Mandy Versteegt. De rush van Versteegt eindigde in een schot op doel, maar de bal ging over.

Wist ADO dan helemaal niets in te brengen zou u denken? Eigenlijk niet, want als ADO de bal eenmaal had raakte de ploeg hem ook vrij snel weer kwijt. Het goede voetbal waar ADO normaal gesproken bekend om staat werd door de Utrechtse formatie onmogelijk gemaakt. FC Utrecht durfde ver van het eigen goal af te spelen, hield de linies bij balverlies kort op elkaar en zat er met name op het middenveld kort bovenop. Pas na twintig minuten spelen kon het eerste wapenfeitje voor ADO genoteerd worden, het schot van Arlette Almeida uit de 2e lijn ging echter net naast.

Ondanks dat FC Utrecht gedurende de eerste helft de betere ploeg bleef kon het dit na het eerste kwartier amper meer uitdrukken in kansen. De Haagse defensie gaf vrij weinig weg, maar kon niet voorkomen dat Versteegt in de 25e minuut na een mooie passeeractie de bal kon voorgeven op Rowena Blankestijn, wiens kopbal maar net over de lat ging. Niet veel later mocht Lisanne Grimberg aanleggen voor een vrije trap, maar haar schot door de muur verdween net langs de verkeerde kant van de paal.

Vier minuten voor de rust kwam ADO zelfs bijna tegen de verhouding in op voorsprong. Jill Wilmot ontsnapte aan buitenspel na een steekpass van Leonne Stentler en kwam oog in oog te staan met Angela Christ. Geschrokken van deze opgelegde kans schoot ze het leder hard over de lat. Nog geen minuut later viel aan de andere kant wel de verdiende goal: Van den Boogaard mocht vanaf twintig meter aanleggen voor een vrije trap, welke hard richting de goal ging. Dugardein kon nog wel haar vuisten er tegenaan zetten, maar kon niet voorkomen dat ex-ADO-speelster Kirsten Koopmans in de rebound de 1-0 kon binnentikken. Dit was ook meteen de ruststand.

Na de break veranderde er niet veel aan het spelbeeld. FC Utrecht behield het initiatief en kon er een aantal keren fraai op los combineren, doordat de speelsters van ADO niet kort genoeg op hun directe tegenstander zaten. Uit één van deze aanvallen werd Versteegt op de rand van buitenspel afgevlagd en kon Sheila van den Bulk in het strafschopgebied met een prima inzet voorkomen dat Kirsten Koopmans haar tweede van de avond zou maken.

ADO kwam weliswaar scherper uit de kleedkamer, kwam iets meer op de helft van FC Utrecht, maar kon dit verder nergens in tot uitdrukking brengen. De ploeg bleef te tam en te slordig aan de bal en ging vervallen in het maken van onnodige en domme overtredingen, wat ook twee keer een gele kaart opleverde. Het slordige spel van de kampioenskandidate leverde FC Utrecht twintig minuten voor tijd zelfs haar tweede goal op. Niet goed uitverdedigen leverde balbezit op voor de goed spelende Versteegt, die de bal direct afgaf aan Dominique Vughts. De spits twijfelde niet en haalde vanaf twintig meter grandioos uit, waarbij de bal net onder de lat binnen viel (2-0).

Een minuut na deze uitbreiding van de score moest Angela Christ voor het eerst in de wedstrijd tot het uiterste gaan om een goal te voorkomen. Een halfe volley van Van den Bulk kon door Christ net onder de lat vandaan tot corner worden getikt. Bij deze kans voor ADO bleef het echter tot aan de blessuretijd en ook FC Utrecht kon vanaf dat moment amper meer gevaarlijk worden voor de goal.

In de extra tijd werd het nog wel even ongekend spannend. In de 93e minuut mocht Sabine Verheul op de rand van buitenspel doorgaan, waarna zij met een beheerst schot in de verre hoek Christ kansloos liet (2-1). De vraag was nu hoelang het nog zou duren en of ADO nog voor een stunt kon zorgen. Deze stunt kwam er nog bijna: een voorzet vanaf links werd ingekopt door Renate Jansen, maar haar inzet verdween naast de goal.

FC Utrecht pakte zo dus haar tweede thuisoverwinning van dit seizoen, iets wat gezien de wedstrijd niet meer dan terecht was. Met deze winst nestelt de ploeg van Mark Verkuyl zich nu in de top van de ranglijst en heeft het nog steeds een ongeslagen status. ADO heeft haar eerste verlies geleden en laten we als voetballiefhebbers hopen dat zij uit dit verlies weer positieve inspiratie zullen halen.

Bron: vrouwenvoetbalnederland.nl

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing