FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht Vrouwen verliezen van Heerenveen

29-04-2011

0 reacties


De herintreders van de Eredivisie Vrouwen, sc. Heerenveen en FC Utrecht, hebben als sterke middenmoters een goede wedstrijd op de mat gelegd. In de eerste helft was Heerenveen de sterkste, in de tweede helft was FC Utrecht de bovenliggende partij. Uiteindelijk ging Heerenveen met de 3 punten strijken en dat alles onder toezicht van de uitstekende scheidsrechter de Heer Kloosterman.

De eerste minuten van de wedstrijd was het aftasten geblazen. In de 8e minuut mocht Heerenveen door Sherida Spitse een corner nemen. Angela Christ kon er geen vat op krijgen maar gelukkig voor haar liep het goed af. In de 10e minuut van hetzelfde laken een pak. Nu een voorzet van Shanice van de Sanden die Angela Christ niet direct onder controle kan krijgen. Na enig grabbelwerk weet Angela Christ de bal te bemachtigen. De wedstrijd speelt zich van de 10e tot de 20e minuut hoofdzakelijk op het middenveld af. Heerenveen heeft veelal balbezit maar maakt in de 20e minuut een overtreding op Kirsten Koopmans. Manon v.d. Boogaard ontfermt zich over de vrije trap, zoals zij alle corners en vrije trappen neemt, en schiet van 18e meter knap op het doel maar Roxanne v.d. Berg werkt de bal tot corner. In de 23e minuut is Utrecht weer gevaarlijk. Uit een aanval over rechts kopt Dominique Vugts de voorzet over.

Het spel golft over en weer. Heerenveen kan het dichts bij het doel komen. In de 24e minuut stopt Angela Christ een schot van Sherida Spitse. Ook een schot van Nangila van Eyck wordt knap gepakt door Angela Christ. In de 29e minuut mag Utrecht een corner nemen echter zonder resultaat. Onder leiding van Tessa Oudejans probeert Utrecht de kansen te keren maar het is toch Heerenveen die het meest gevaarlijk voor het doel komt. In de 37e minuut goed werk van Sherida Spitse die Nathalie Kothai een kans biedt maar zij heeft te veel tijd nodig. Angela Christ kan erger voorkomen. In de 39e minuut wordt Sherida Spitse neergelegd. Vrije trap en Jorike Olde Loohuis ontfermt zich over de bal. In eerste instantie wordt de bal door FC Utrecht weggewerkt maar de bal komt bij Nangila van Eyck en in twee pogingen krijgt zij de bal hoog over de keepster in het net, 1-0. Al snel daarna in de 41e minuut breekt Marije Brummel over rechts door en geeft een pasklare voorzet op Nathalie Kothai die fraai afwerkt 2-0. Ruststand 2-0.

FC Utrecht brengt aan het begin van de tweede helft een wissel. Rowena Blankensteyn komt voor Dominique Vugts. Al heel snel is Heerenveen bij een grotere voorsprong maar de kans die Marije Brummel krijgt kan ze niet afmaken. In de 52e minuut doet Utrecht het beter. Een mooie combinatie tussen Mandy Versteegt en Kirsten Koopmans brengt de bal bij Manon v.d. Boogaard die mooi inschiet 2-1. Het spel golft nu op en neer. Utrecht wil de gelijkmaker forceren en Heerenveen wil de voorsprong uitbouwen. Er ontstaat dan een aantrekkelijk schouwspel. Kansen over en weer en veelal knap keepsterswerk.

Zoals in de 66e minuut een kans voor Cynthia Beekhuis en in dezelfde minuut een kans voor Mandy Versteegt die door Si Shut Hau de voet wordt dwars gezet. In de 68e minuut een vrije trap van Manon v.d. Boogaard maar net over. In de 69e minuut komt Lianne de Vries voor Helene Heemskerk. In de 71e minuut heeft Heerenveen alle geluk van de wereld. Vanuit een scrimmage voor het doel wordt de bal kiezelhard tegen de paal geschoten. In de 76e minuut de laatste wissel voor Utrecht. Kirsten Koopmans verlaat het veld voor Danique van Zadelhoff. Heerenveen brengt Aafke de Hoek voor Marieke de Boer die een prima wedstrijd had gespeeld. FC Utrecht wil wat forceren en laat Manon v.d. Boogaard dieper spelen om onrust te brengen. Heerenveen probeert in de laatste 10 minuten het tempo uit de wedstrijd te halen. Acties gaan niet meer richting doel maar richting cornerpaal om tijd te winnen. In de 87e minuut komt Sylvia Smit voor de moegestreden Nathalie Kothai. In de 88e minuut trapt Shanice van de Sanden na een fluitsignaal de bal weg en wordt op een gele kaart getrakteerd. In de allerlaatste minuten, blessuretijd, krijgen beide ploegen nog een kans. Op een voorzet van Marije Brummel kopt Sylvia Smit rakelings naast en voor Utrecht is het Tessa Oudejans die een vlammend schot loslaat die nog maar net door Roxanne v.d. Berg tot corner kan worden verwerkt.

Op basis van de kwaliteit van deze wedstrijd is het maar goed dat beide elftallen in de Eredivisie Vrouwen actief blijven. In dit geval heeft de meest efficiënte ploeg de punten verdiend.

Bron: vrouwenvoetbalnederland.nl
Foto: Wiep Wiarda/vrouwenvoetbalnederland.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing