FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht Voetbal Academie strikt Utrechter Stefan Postma

10-08-2012

12 reacties


 

Stefan Postma (35) versterkt met directe ingang het trainerskorps van FC Utrecht Voetbal Academie. De voormalig FC Utrecht-doelman gaat zich met Danny Lücke en Marcel Mul ontfermen over de jeugdkeepers van de academie en de uitrol van het keepersplan. Postma neemt deze taken minimaal tot het einde van dit seizoen voor zijn rekening.

"Stefan kan als ex-prof bogen op nationale en internationale ervaring", zegt Hoofd Opleidingen Henny Lee. "Hij heeft wedstrijden gespeeld in volle stadions in de Engelse Premier League, het Championship en in de Nederlandse Eredivisie, onder meer als speler van FC Utrecht. De ervaring die hij als profkeeper heeft opgedaan, gaat hij overbrengen op onze jeugdkeepers."

"Het is fantastisch dat ik mijn trainersloopbaan kan beginnen bij de club waar ik ook mijn actieve carrière als jonge keeper begon", zegt Stefan Postma. "Ik woon nog steeds in de stad Utrecht en kan wel zeggen dat FC Utrecht echt mijn cluppie is." Postma gaat met een aantal jeugdkeepers van FC Utrecht Voetbal Academie de diepte in als het gaat om coaching en training. "Ik ga mij voornamelijk bezighouden met wedstrijdelementen en -situaties. Tijdens partijspelen in groepstrainingen observeer ik en coach ik de keepers. In speciale keepersvormen gaan we vervolgens in op bepaalde situaties. Welke keuzes maak je als keeper? Waarom maak je die keuzes? Is er misschien een betere oplossing? Keepers moeten in deze vormen situaties gaan herkennen en hierin de juist keuzes gaan maken. Hierin kan ik een bijdrage leveren."

Postma heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in zijn toekomst als trainer. "De KNVB-cursus UEFA B l Trainer-Coach II heeft hij met succes afgerond en in december hoopt hij ook zijn diploma voor de cursus Keepercoach Pro te behalen. Stefan investeert in zichzelf, dat zien wij graag. Wij zijn ervan overtuigd dat hij, evenals en in samenwerking met Marcel Mul en Danny Lücke, onze jeugdkeepers beter kan maken. Dit onder supervisie van Marcel Mul, die naast keeperstrainer van het eerste elftal ook de coördinatie van de jeugdkeeperstrainingen verzorgt", aldus Lee.

Stefan Postma was na het beëindigen van zijn actieve voetbalcarrière, in de zomer van 2011, vorig seizoen assistent-trainer van AGOVV Apeldoorn.

Reacties

Bij dit bericht zijn 12 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing