FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht viert met het WKZ het 125-jarig bestaan

18-04-2013

1 reactie


Het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht bestaat dit jaar 125 jaar. FC Utrecht draagt graag zijn steentje bij aan de festiviteiten. Bij het duel FC Utrecht – NAC Breda zijn patiënten van het WKZ te gast en nemen zij waar mogelijk deel aan diverse activiteiten. De gehele selectie en de staf van het eerste elftal brachten woensdag een bezoek aan het WKZ.

FC Utrecht opent deuren
De banden tussen FC Utrecht en WKZ zijn al jaren erg warm. In het kader van het 125-jarig bestaan van het kinderziekenhuis bezoeken tientallen patiënten van het WKZ het duel FC Utrecht – NAC Breda met hun familie. In totaal verwelkomt FC Utrecht ruim 450 kinderen en familieleden. Een deel neemt plaats op de publieke tribune en een groot aantal skyboxhouders en stelt daarnaast plaatsen beschikbaar voor patiënten en hun familie. Niet alle kinderen zijn namelijk in staat op de publieke tribune plaats te nemen. Op deze manier kunnen zij toch de dag van hun leven beleven bij FC Utrecht.

Voorafgaand aan het duel wordt buiten het stadion gecollecteerd. De opbrengst van de collecte komt ten goede aan de strijd tegen kinderziektes. Patiënten van het WKZ vormen bovendien de vlaggenparade bij de opkomst van de spelers en lopen met de spelers aan de hand het veld op. Normaal gesproken is dit voorbehouden aan leden van de Junior Tigers, de kidsclub van FC Utrecht.

Selectie te gast bij WKZ
Woensdag bracht de gehele selectie van het eerste elftal van FC Utrecht een bezoek aan het kinderziekenhuis. Op de diverse kinderafdelingen brachten spelers en trainers een lach op het gezicht van de kinderen door waar mogelijk met hen te spelen, een cadeautje te overhandigen en op de foto te gaan. Ook de mascottes Tiger en Tigergirl van FC Utrecht waren aanwezig om de kinderen even te doen vergeten dat zij ziek zijn. De spelersbus waarmee de spelers en trainers van FC Utrecht arriveerden, was voor de kinderen van binnen te bekijken.

Charitygala
Het WKZ organiseert op 7 november een charitygala om geld in te zamelen voor een nieuwe kinder intensive care. Ook hier levert FC Utrecht graag zijn bijdrage aan.

 

 

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing