FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Achterover leunen zorgt voor onnodig puntverlies

16-10-2010

1 reactie


FC Utrecht verspeelde zaterdag onnodig punten in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Na een vroege 2-0 voorsprong liet FC Utrecht de nummer vijftien van de Eredivisie in de tweede helft toch nog langszij kwam: 2-2. Het betekende het eerste puntverlies in Stadion Galgenwaard dit seizoen.

"Het verliep in de eerste helft volgens het gewenste scenario. Na rust hebben we niet meer gevoetbald. Op basis van de tweede helft was het gelijkspel ook terecht", vond Ton du Chatinier. "In de slotfase hadden we zelfs kunnen verliezen. We moeten dit analyseren en dan snel het vizier richten op Steaua Boekarest."

FC Utrecht begon zaterdag flitsend, overklaste De Graafschap volledig en stond al na twaalf minuten op een 2-0 voorsprong. In de derde minuut kopte Wuytens uit een hoekschop van Mertens de bal langs doelman Waterman. Negen minuten later vergrootte Mulenga de voorsprong. Hij ging een een-twee aan met Duplan en rondde zelf af.

FC Utrecht leek zichzelf een makkelijke avond te bezorgen. Prettig met het oog op de volgende Europese wedstrijd van alweer komende donderdag.

Ook daarna bleef FC Utrecht heer en meester, al bleven grote kansen nog even uit. Toch had het verschil in de eerste helft verder op kunnen lopen. Mertens stuitte op Waterman en ook een schot van Van Wolfswinkel werd gekeerd door de doelman van De Graafschap.

In 32e minuut kreeg Van Wolfswinkel de beste kans om de winst definitief veilig te stellen. Hij kwam op aangeven van Mertens alleen voor Waterman, maar de spits liet na de tweede helft tot een formaliteit te maken.

"De snelle achterstand was een klap", zei De Graafschap-trainer Darije Kalezic. "We werden overlopen. Na een half uur kwam de omslag en kregen we weer vertrouwen." Op slag van rust ontsnapte FC Utrecht aan een tegendoelpunt toen de kopbal van Saeijs de lat raakte.

Na rust maakte FC Utrecht het zichzelf moeilijk. De club uit Doetinchem kreeg ook kansen en daarmee de hoop terug dat er iets te halen was in Galgenwaard. Eerst ging een uithaal van Bargas langs de paal. In de volgende aanval mocht diezelfde Bargas bij de tweede paal ongehinderd binnenkoppen: 2-1. Daarmee werd het zomaar weer een wedstrijd.

Du Chatinier paste in die fase twee wissels toe. Nijholt verving Sarota en Demouge nam de plaats in van Van Wolfswinkel. Demouge liep meteen bij zijn eerste actie geel op, omdat hij in de ogen van de arbiter te stevig doorging.

In de 77e minuut was Hersi met zijn kopbal al dicht bij de gelijkmaker, die drie minuten voor tijd alsnog viel uit een knal van invaller De Ridder. FC Utrecht probeerde in de slotminuten het puntverlies nog af te wenden. Waterman had veel moeite met een vrije trap van Mertens en bijna schoot Schut in de rebound nog raak. Maar aan de andere kant had De Graafschap via Bargas en Saeijs goede kansen op de 2-3.

Karakteristieken
3. Wuytens 1-0
12. Mulenga 2-0
59. Bargas 2-1
87. De Ridder 2-2

Arbiter: Gözübüyük
Geel FC Utrecht: Nesu, Demouge, Nijholt
Toeschouwers: 18.900

FC Utrecht: Vorm, Cornelisse, Schut, Wuytens,Nesu (Keller/83), Mulenga, Sarota (Nijholt/65), Duplan, Lensky, Mertens, Van Wolfswinkel (Demouge/67).

Bron: FC Utrecht

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtPEC Zwolle
19 augustus 2018 12:15 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Wat gaat FC Utrecht komend seizoen doen?

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing