FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht verslaat Roda JC in Kerkrade

06-05-2012

13 reacties


FC Utrecht heeft de laatste competitiewedstrijd afgesloten met een 1-3 overwinning op Roda JC. FC Utrecht staat na 34 wedstrijden op de elfde plaats.

Jan Wouters begon het duel tegen Roda JC in de wetenschap dat het maximaal één plaats kon stijgen in deze jaargang van de Eredivisie. Door blessures startten Mike van der Hoorn, Michael Zullo en Alexander Gerndt in de basis. Bij de afwezigheid van Alje Schut en Nana Asare droeg Frank Demouge de aanvoerdersband van FC Utrecht. Rob van Dijk startte in het doel in zijn laatste Eredivisiewedstrijd in zijn carrière. Met zijn 43 jaar en 112 dagen . Alleen de keepers Jan Jongbloed en Pim Doesburg waren ouder toen zijn op het hoogste niveau in de goal stonden.

De thuisploeg begon vel aan de wedstrijd. Roda kon zich plaatsen voor de play-offs om een Europees ticket, maar had daar winst voor nodig. Bovendien waren de Limburgers afhankelijk van RKC Waalwijk en N.E.C.. Na vijf minuten kreeg Roda de beste mogelijkheden, maar geen van de Roda aanvallers kon gevaarlijk genoeg worden om uiteindelijk te scoren. Na tien minuten moest Cedric van der Gun gewisseld worden. Bij een botsing kwamen de hoofden van Van der Gun en Rob Wielaert raakte de aanvaller geblesseerd. Anouar Kali was zijn vervanger.

Vuisten
Na twintig minuten schoot Alexander Gerndt de bal het strafschopgebied van Roda binnen. Invaller Kali kaatste op Duplan die uithaalde, maar de doelman raakte. Nog geen minuut later kreeg de Zweed zelf de bal aan de linkerkant die hij hard op de vuisten van keeper Prus schoot.

Laurant Delorge kreeg na iets minder dan een half uur spelen een goede mogelijkheid. Hij schoot echter tegen de hand van Van Dijk aan. Na 34 minuten had Adil Ramzi de 1-0 op zijn voet de pass kreeg hij van Ruud Vormer, maar hij schoof de bal langs het doel. Ook de inglijdende Mads Junker kon zijn voet niet tegen de bal zetten. Nog geen minuut later greep het duo Van der Hoorn Van Dijk goed in op de gevaarlijk geworden Malki. Hij liep goed door op een steekbal maar strandde op de Utrecht-verdediging.

0-1
Een minuut voor tijd moest de Roda-doelman zich volledig strekken op een schot van Kali. Enkele momenten later kreeg Alexander Gerndt de bal aan de rechterkant van het veld. Hij liep het strafschopgebied in en haalde hard uit. Prus haalde de snelheid uit de bal, maar liet deze toch onder zijn lichaam over de doellijn schieten. Daardoor ging FC Utrecht met een 0-1 voorsprong de rust in.

Tweede helft
De tweede helft begon goed voor FC Utrecht. Michael Zullo speelde Takagi aan die met de bal een rush van zo'n dertig meter maakte. Het schot van Sjakie in de verre hoek ging buiten bereik van Prus de goal in. Daarmee werd de Japanner de zeventiende speler die dit seizoen scoor voor FC Utrecht. Dit is een nieuw clubrecord. Op het uur kon Edouard Duplan FC Utrecht op 0-3 brengen, maar hij schoot over. In de tegenaanval die volgde, maakte Malki de aansluitingstreffer. Ter hoogte van de penaltystip werd de Syriër aangespeeld en schoot hij de bal achter Rob van Dijk. Roda begon er weer in te geloven. Met de steun van het publiek kreeg Malki twee grote kansen, maar Rob van Dijk hield andermaal het doel schoon.

Een kwartier voor tijd kreeg FC Utrecht goede kansen. Edouard Duplan met een kopbal die overging, Anouar Kali die zijn schot voor het doel langs zag gaan en Demouge schoot hard en hoog over. Na hevig aandringen van Roda JC viel de goal aan de andere kant. Frank Demouge kreeg vanaf de rechterzijde de bal van Duplan. Met leep schot ging de bal over Roda-goalie Prus heen. Daarmee waren de kansen op de play-offs definitief verkeken voor Roda.

De winst op Roda JC was de eerste overwinning in Kerkrade in negentien jaar. FC Utrecht eindigt deze competitie op de elfde plaats.

Karakteristieken

Toeschouwers: 14.651

Scoreverloop

0-1 '44 Alexander Gerndt
0-2 ‘48 Yoshiaki Takagi
1-2 '58 Sanharib Malki
1-3 '86 Frank Demouge

Scheidsrechter: Kevin Blom

Geel: '42 Yoshiaki Takagi, '60 Edouard Duplan, '61 Robbie Wielaert, '84 Donald

Opstelling Roda JC: Mateusz Prus, Martijn Monteyne, Robbie Wielaert, Bart Biemans, Jagos Vukovic, Laurent Delorge (‘65 Arnaud Sutchuin), Ruud Vormer, Mitchell Donald ('86 Mikolaj Lebedynski), Adil Ramzi ('46 Guus Hupperts), Sanharib Malki, Mads Junker.

Opstelling FC Utrecht: Rob van Dijk, Mark van der Maarel, Mike van der Hoorn, Jan Wuytens, Michael Zullo, Edouard Duplan, Rodney Sneijder ('85 Gevero Markiet), Cedric van der Gun (‘ 12 Anouar Kali), Yoshiaki Takagi ('70 Adam Sarota), Frank Demouge, Alexander Gerndt.

Bron: FC Utrecht

Foto's: FCUPhoto (F. Zilver)

Reacties

Bij dit bericht zijn 13 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing