FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht verslaat RKC Waalwijk (3-0)

01-10-2011

11 reacties


FC Utrecht heeft zonder overtuigend te spelen gewonnen van RKC Waalwijk. Het keurkorps van trainer Erwin Koeman was de betere ploeg, zeker nadat RKC met tien man kwam te staan na de tweede gele kaart van Geoffrey Castillion. Het slordige Utrecht wachtte lang met het beslissen van de wedstrijd, maar liep in de tweede helft alsnog uit naar 3-0.

Utrecht begon vol goede moed en aanvallende intenties aan het duel in de eigen Galgenwaard. RKC-doelman Jeroen Zoet moest dan ook al na dertig seconden ingrijpen. Tommy Oar gaf de bal voor op de sterke Jacob Mulenga. Zijn kopbal kon nipt gepareerd worden door Zoet. Ook RKC jaagde op een vroege goal en was daar via Rick ten Voorde dichtbij. De slapende Utrecht-defensie zag hem de bal overschieten en haalde opgelucht adem.

Tijd om op adem te komen was er echter allerminst, want de volgende grote kans volgde snel. RKC'er Sander Duits legde Nana Asare neer en dat leverde de thuisclub een vrije trap op. Rodney Sneijder eiste de bal op en draaide de bal op de voor de familie Sneijder zo kenmerkende manier over de muur en in het doel. Zoet toucheerde de bal nog wel, maar kon te weinig kracht zetten om het doelpunt te voorkomen. Utrecht bleef ook daarna de betere ploeg, maar speelde slordig tegen RKC, dat even later nog een klap te verwerken kreeg.

Aanvaller Castillion pakte al in de eerste helft twee gele kaarten (voor een overtreding op het middenveld en een te hoog geheven been), waardoor de Waalwijkers met tien man verder moesten. De overgebleven spelers van RKC zakten in het begin van de tweede helft wat in, om Utrecht te laten zoeken naar kansen. Af en toe kwam de ploeg van Ruud Brood zelf voor het doel van de Utrechters, maar het was niet slagvaardig genoeg om daar gevaarlijk te worden. Johan Mårtensson was dat wel, maar dan voor Utrecht.

Hij veroverde de bal op Evander Sno en bracht Mulenga in stelling. De Zambiaan zocht de zijkant op en gaf voor op de doorgelopen Mårtensson, die Zoet kansloos liet. Het was diezelfde Mulenga die de wedstrijd in het slot gooide. Henrico Drost zag scheidsrechter Tom van Sichem naar de stip wijzen na zijn felle duel met Ismo Vorstermans. Mulenga legde aan en tikte kalm de 3-0 binnen.

Bron: voetbalzone.nl
Foto's: Fotografie René van der Laan

 
Reacties

Bij dit bericht zijn 11 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing