FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht verslaat OH Leuven met 5-0!

02-02-2013

0 reacties


Na de afgelasting - in verband met sneeuw - van de uitwedstrijd tegen Brugge van vorige week was vandaag voor Utrecht de eerste wedstrijd van de tweede helft van de competitie. In het kader van de Woman's BeNe League strijden de onderste 4 ploegen van de eerste helft van de competitie van Nederland tegen de onderste 4 ploegen van de België, de zogenaamde B-League.

De tegenstanders uit Nederland zijn intussen redelijk bekend, maar van de club uit Leuven, één van de vier Belgische ploegen, waren niveau en speelwijze niet bekend. Dan maar uitgaan van eigen kracht en dus begon Utrecht agressief aan de wedstrijd en zette Leuven direct onder druk. Dit resulteerde al in de eerste 5 minuten in een 2-0 voorsprong. In de 3e minuut een mooi opgezette aanval over de rechterflank afgemaakt door Tessa Oudejans en nog geen 2 minuten daarna een snelle aanval nu vanaf de linkerflank, keurig afgerond door Anne Maguire. Het publiek ging er eens goed voor zitten.

Alhoewel Utrecht dominant was volgde er door onzuivere passing en wat feller spel van Leuven een rommelige fase. Leuven was de 1e helft 2 keer dicht bij een tegengoal. Keepster Denise van Luijn had geluk bij een kopbal van Leuven op de paal en bij een hoekschop die via een Utrechtspeelster op de lat belandde. In de 27e minuut dan toch de 3-0, ditmaal door een eigen goal van Leuven-verdedigster Ella van Kerkhoven, die een mooie voorzet vanaf de linkerflank van Utrecht met het hoofd in eigen doel werkte.

Na rust eenzelfde spelbeeld, waarbij het spel zich grotendeels afspeelde op de helft van Leuven. Echt grote kansen werden er niet gecreëerd en het publiek moest wachten tot de 88e minuut alvorens Tessa Oudejans met haar tweede treffer Utrecht op een 4-0 voorsprong zette. Nog was het niet gedaan, want invalster Rowena Blankenstijn, terug na een blessure, wist de keepster van Leuven in de laatste minuut te verschalken en de 5-0 aan te tekenen.

Al met al een voortvarende start van de dames van FC Utrecht.

Opstelling FC Utrecht: Denise van Luijn, Sabine Verheul (70e minuut Pien Schlosser), Helene Heemskerk, Myrthe Moorrees, Joniek Bonnes, Simone van de Weerd, Tessa Oudejans, Frederique Bonink, Kirsten Koopmans (75e minuut: Franca van de Kuilen), Anne Maguire, Nadia van Beerschoten (65e minuut: Rowena Blankenstijn).

Wisselspeelsters: Rowena Blankenstijn, Tula de Wit, Dominique van Wensveen, Chelsea Disseldorp, Nathalie Teunissen, Pien Schlosser en Franca van de Kuilen.

Opstelling Oud-Heverlee Leuven: Anneleen Haessen, Ella van Kerkhoven, Kelly Paulus, Veerle van der Motte, Benedicte Rifflart, Charlotte Taelemans, Ansje Bogaerts, Ellen Charlier, Anneleen Segers (80e minuut: Liesl Dupont), Lotte Michiels, Jessica Pironet (87e minuut: Daphne Notebaert).

Wisselspeelsters: Liesl Dupont, Sara Yuceil, Daphne Notebaert.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtAZ Alkmaar
20 oktober 2018 20:45 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing