FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht verslaat Hannover 96

12-01-2013

1 reactie


In het tweede oefenduel op het trainingskamp in Portugal speelde FC Utrecht een goede wedstrijd. Het duel eindigde in een 2-1 overwinning op het Duitse Hannover 96. Edouard Duplan en Leon de Kogel maakten de Utrechtse goals.

FC Utrecht speelde zonder de geblesseerden Anouar Kali (voet), Tommy Oar (hamstring) en Michael Zullo (buik). Ook Jeroen Verhoeven ontbrak, hij nam plaats op de tribune aangezien hij tegen 1. FC Union Berlin speelde. Van begin af aan was het duidelijk dat beide ploegen wilden voetballen. Dit in tegenstelling tot de vorige oefenwedstrijd tegen Union Berlin waar FC Utrecht het aflegde tegen de fysiek spelende tegenstander.

Ontsnappen
De eerste kans was voor FC Utrecht toen Edouard Duplan Alexander Gerndt via de linkerkant wegstuurde. Het schot van de Zweed miste echter de goede richting. Enkele minuten later ontsnapte FC Utrecht aan een achterstand toen na een corner Pinto rakelings naast het doel van Ruiter schoot.

FC Utrecht kreeg in de loop van de eerste helft nog een paar kansen via Gerndt en Asare, maar steeds was het de laatste goede bal die ontbrak. Het bleef 0-0. Vooral een uitbraak van de snelle Gerndt aan de linkerkant was gevaarlijk. Hij speelde de bal net iets te ver voor zich uit, zodat hij niet goed met zijn passen uitkwam en keeper Ron-Robert Zieler het gevaar kon afwenden. Opvallend aan FC Utrecht was het goede spel van Johan Mårtensson, die de rol op het middenveld met de punt naar achteren goed oppakte. Ook Alexander Gerndt was watervlug op de linkerflank, maar het ontbrak hem aan precisie.

0-1
Ook Hannover was gevaarlijk met bijvoorbeeld een schot van Konstantin Rausch, dat via de rug van Mike van der Hoorn tot corner werd verwerkt. Tien minuten voor rust kwamen de Duitsers op een gelukkige voorsprong. Een ingooi werd doorgekopt door Mame Diouf. Dave Bulthuis kreeg de bal ongelukkig op zijn schouder en kon de bal niet wegwerken uit het eigen strafschopgebied. De bal viel voor de voeten van Moa Abdellaoue die geen moment twijfelde en de bal achter de kansloze doelman Ruiter schoot: 0-1. Daarmee was ook de ruststand bereikt.

In de tweede helft wisselde Hannover vijf spelers, waar FC Utrecht ongewijzigd het veld betrad. De eerste paar kansen waren voor de Duitsers. Het gevaarlijkst was een hard schot van twintig meter van Sofian Chahed. Na een counter schoot hij hard in de handen van de goed oplettende Ruiter.

1-1
Na een uur wisselde Wouters Alexander Gerndt en Mark van der Maarel. Voor hen kwamen Leon de Kogel en Daan Bovenberg in het veld. Ook Hannover bracht vier verse krachten in het team. Leon de Kogel stond nog geen vijf minuten in het veld of hij vond het net al. Na een pass van Bovenberg zette De Kogel zijn tegenstander Jannik Löhden, die een kop groter was, eenvoudig weg en schoof hij de gelijkmaker binnen in de korte hoek:1-1. Nog geen minuut later had Deniz Aycicek de 2-1 op zijn schoen, maar hij faalde.

Met nog twintig minuten op de klok werden Kai Heerings, Yassin Ayoub en Cedric van der Gun gebracht. Zij vervingen Jan Wuytens, Johan Mårtensson en Yoshiaki Takagi. Gelijk kreeg Van der Gun, die zijn rentree maakte na een knieblessure, de kans op de 2-1. Na een één-twee met Leon de Kogel schoot Van der Gun tegen de keeper op.

Met nog vijftien minuten op de klok kreeg FC Utrecht een penalty tegen. Kai Heerings kreeg de bal tegen de hand. De jarige Heerings kon hier niets aan doen, maar de scheidsrechter was resoluut. Konstantin Rausch ging achter de bal staan en Robbin Ruiter deed wat hij moest doen; hij stopte de strafschop. Ook in tweede instantie bracht hij redding, op een schot van invaller Sobiech.

2-1
In een slotoffensief drong FC Utrecht aan. Na een prachtige lange cross vanaf de linkerzijde van het veld het strafschopgebied in mistte De Kogel de bal maar net. In de 82ste minuut was het wel raak. Ruiter trapte uit, waarna Daan Bovenberg zonder te aarzelen de bal in één beweging met zijn rechtervoet verlengde. Duplan kreeg de bal in de loop mee en schoot deze onberispelijk in. Een prachtig doelpunt.

Twee minuten later ontsnapte FC Utrecht aan een gelijkspel. Met een prachtige curve schoot Artur Sobiech de bal op de paal, waardoor het 2-1 bleef.

Opstelling FC Utrecht: Robbin Ruiter; Mark van der Maarel (60' Daan Bovenberg), Mike van der Hoorn, Jan Wuytens (69' Kai Heerings), Dave Bulthuis; Adam Sarota, Johan Mårtensson (69' Yassin Ayoub), Nana Asare, Yoshiaki Takagi (69' Cedric van der Gun); Edouard Duplan, Alexander Gerndt (60' Leon de Kogel)

Opstelling Hannover 96: Ron-Robert Zieler; Hiroki Sakai (46' Sofian Chahed), Mario Eggimann (46' Karim Haggui), Johan Djourou (61'Jannik Löhden), Christian Pander (46' Deniz Aycicek); Manuel Schmiedebach (46' Andre Hoffmann), Sergio da Silva Pinto (61'Sascha Schünemann), Jan Schlaudraff (61'Adrian Nikci), Konstantin Rausch; Mame Diouf (61' Deniz Kadah), Moa Abdellaoue (46' Artur Sobiech).

Bron: fcutrecht.nl
Foto: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing