FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

FC Utrecht verslaat concurrent FC Groningen

11-03-2011

7 reacties


FC Utrecht deed vrijdag met de 1-0 thuiszege op FC Groningen goede zaken in de subtop van de Eredivisie. Dankzij de treffer van invaller Frank Demouge na een uur spelen werd de achterstand op de directe concurrent teruggebracht tot drie punten. Met de eerste driepunter sinds 23 januari werd bovendien de reeks van zes gelijke spelen op rij doorbroken.

De man die vorige week als invaller een punt redde voor FC Utrecht in de thuiswedstrijd tegen Roda JC begon tegen FC Groningen als diepste spits in de basis. Erg vaak werd De Kogel niet in stelling gebracht in de eerste helft. Alleen in het eerste kwartier slaagde de thuisclub erin enige druk te zetten.

Na drie minuten spelen schoot doelman Luciano de bal zomaar tegen Strootman op. Zijn medespelers profiteerden er echter niet van. In de volgende aanval mikte De Kogel de bal vanuit een moeilijke hoek op de vuisten van Luciano. Nesu leverde een goede assist af die via De Kogel en Van Wolfswinkel tot een schietkans voor Strootman leidde. Zijn uithaal was echter onzuiver. Grote kansen bleven uit.

Daarna gebeurde er niets noemenswaardigs meer tot aan de rust. "We speelden in een veel te laag tempo en FC Groningen was ook niet gekomen om te voetballen en hield de ruimten klein. Wij gingen daar niet goed mee om", aldus Du Chatinier over die fase. "Na rust moesten we sneller druk gaan zetten."

Die intentie leverde een veel aantrekkelijkere tweede helft op. FC Groningen opende na rust met een behendige combinatie die eindigde met een schot van Bacuna op de lat. Vorstermans greep even later goed in toen Bacuna dreigde gevaarlijk te worden. Aan de andere kant leverde De Kogel een hard schot af waarop Luciano redding bracht.

In de 57e minuut meldde Demouge zich aan de zijlijn. Hij verving De Kogel. Demouge had pas drie trainingen achter de rug na zijn herstel en kon daarom nog geen hele wedstrijd aan. Drie minuten na zijn rentree was de aanvaller al succesvol. Hij kopte raak uit een hoekschop van Mertens. "Op dit scenario hoop je. Mooier kan niet", zei hij na afloop. FC Utrecht wilde de 1-0 voorsprong snel uitbouwen en was daar dichtbij toen Strootman de lat raakte.

FC Groningen kreeg een kwartier voor tijd nog één goede mogelijkheid. Tadic zette Bacuna vrij voor Vorm, maar hij schoot voorlangs. De Groningers kwamen verder goed weg dat ze het duel met tien man eindigden en de bal niet op de stip ging. Van Wolfswinkel incasseerde een stomp in zijn maag van Luciano en had wat eerder ook al binnen het strafschopgebied een stevige duw in de nek gekregen van Granqvist.


Karakteristieken

60. Demouge 1-0

Arbiter: Bossen
Geel FC Utrecht: Van Wolfswinkel

Toeschouwers: 19.000

FC Utrecht: Vorm, Cornelisse, Vorstermans, Wuytens, Nesu (Lensky/87), Duplan, Silberbauer, Van Wolfswinkel, Strootman, Mertens, De Kogel (Demouge/ 57)

Bron: FC Utrecht

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 7 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing