FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht verliest in Friesland: 2-0

28-01-2012

20 reacties


SC Heerenveen heeft zonder groots te spelen drie punten overgehouden aan het thuisduel met FC Utrecht: 2-0. De Friezen begonnen uitstekend aan de wedstrijd en drukten dat ook uit in doelpunten, maar zakten naarmate de wedstrijd vorderde steeds verder in. De Utrechters weigerden echter van het zwakke spel van de tegenpartij te profiteren en kwamen de klap van de twee Friese doelpunten het eerste kwartier niet meer te boven.

Het kwaliteitsverschil tussen de elftallen van Heerenveen en Utrecht werd vanaf de eerste minuut duidelijk, al duurde het even voor de Friezen daadwerkelijk voor gevaar zorgden voor het doel van Junior Fernández. Uit het niets dook Bas Dost na elf minuten voor de keeper van Utrecht op, maar hij kwam net tekort om de vrije trap in het doel te werken. Uit de daaropvolgende corner kopte de spits alsnog raak: 1-0. Luciano Narsingh legde de bal net als bij zes van de zeven laatste goals van Dost klaar en de hoog opspringende aanvaller liet alweer voor de 22e keer dit seizoen een doelman kansloos.

Het zou nog wel even duren voor de storm voor het Utrecht-doel ging liggen. Twee minuten na de openingstreffer van Dost zocht Doke Schmidt Jeffrey Gouweleeuw op, die de bal fraai aannam op zijn bovenbeen, richting Fernández draaide en verwoestend uithaalde. Trainer Ron Jans keek lachend toe, want het mooie afstandsschot van Gouweleeuw bleek onhoudbaar. Heerenveen stond dus al vroeg op een 2-0 voorsprong en leek daar prima mee te kunnen leven, want het liet het initiatief voor de rest van de eerste helft aan het elftal van Jan Wouters.

Dat bleek voor het publiek geen al te beste keuze, want meteen verdween ook het tempo uit de wedstrijd. FC Utrecht bleek niet bij machte om Alexander Gerndt of Yoshiaki Takagi in stelling te brengen en kon dan ook weinig uitrichten. Heerenveen werd nog wel even gevaarlijk, maar ook Dost slaagde er op aangeven van Viktor Elm niet in om de score verder uit te blijven. Ook Filip Djuricic, die oog in oog kwam met Fernández, kreeg een enorm grote mogelijkheid, maar het lukte hem niet om de goed spelende doelman voor de derde keer te passeren.

Bron: voetbalzone.nl
foto: voetbalzone.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 20 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing