FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht verliest van FC Twente; 1-0

26-02-2012

9 reacties


FC Twente heeft voldaan aan zijn plicht en zondagmiddag FC Utrecht verslagen. De ploeg van Steve McClaren speelde verzorgd en gaf de bezoekers niet de indruk dat er ook maar iets te halen viel in Enschede, maar het duurde lang voor het zijn overwicht uit wist te drukken in doelpunten. Twente opende de score via Luuk de Jong, die tekende voor zijn elfde treffer in zeven wedstrijden, maar het lukte niet om het grote aantal kansen in de tweede helft om te zetten in meer doelpunten: 1-0.

FC Twente moest het spel maken in de eerste helft, maar het grote moeite om het inzakkende Utrecht pijn te doen. De formatie van Rob Alflen, die de zieke Jan Wouters verving als hoofdverantwoordelijke, loerde vooral op de counter en paste waar mogelijk de lange bal toe op Frank Demouge. De lange aanvaller werd zo al na drie minuten een keer bereikt en slaagde erin terug te koppen op Nana Asare, maar hij knalde de bal hoog over het doel van Nikolay Mihaylov. Twente probeerde vooral via de vleugels echt gevaarlijk te worden, maar het ontbrak hen aan de snelheid om Utrecht te verrassen.

Ola John had die snelheid wel en het was dan ook geen verrasing dat twee van de grootste mogelijkheden voor Twente door hem voorbereid werden. Werd zijn gevaarlijke voorzet na een kwartier spelen nog weggekopt door Jan Wuytens, daar stond hij een paar minuten later opnieuw aan de basis van een grote mogelijkheid. Zijn voorzet werd door Luuk de Jong richting Willem Janssen gekopt, die de bal wel achter Junior Fernández kreeg, maar buitenspel stond en dus teruggevlagd werd. Ook een fraaie solo op links van John liep op niets uit: Fernández redde en ook de omhaal van De Jong verdween niet in het doel.

FC Utrecht bleef ondanks de druk van Twente lang overeind, leek zelfs ongeschonden de rust te halen en waagde via Anouar Kali en John Martensson zelfs twee pogingen op doel. De bezoekers kregen op slag van rust alsnog een treffer te verwerken: Tim Cornelisse gaf voor op De Jong, die simpel voor zijn man kwam en er 1-0 van maakte. In de tweede helft bleef Twente jagen op meer doelpunten en leek Utrecht al snel op een grotere achterstand te komen, ware het niet dat Fernandez een afstandsschot van John met veel moeite uit zijn doel hield. Ook Nacer Chadli was dichtbij, maar de doelman was er op tijd bij om zijn hakje te pakken.

Ondanks de grote mogelijkheden bleef de 2-0 voor Twente uit en was het Utrecht dat een veel grotere kans kreeg. Asare stond helemaal vrij voor Mihaylov en hoefde de bal alleen maar over de Bulgaarse doelman heen te wippen. Dat lukte, maar hij zag de bal uiteindelijk uiteenspatten op de paal. Twente probeerde direct iets terug te doen, maar John vond opnieuw Fernandez op zijn weg naar het tweede doelpunt. Die zou er niet meer komen, ook al had vooral Janssen oog in oog met Fernandez nooit mogen missen. De doelman hield Utrecht opnieuw in leven, maar Twente ging door de treffer van De Jong terecht met de drie punten aan de haal.

Bron: voetbalzone.nl
Foto: voetbalzone.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 9 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing