FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

FC Utrecht verliest in Eindhoven : 1-0

20-03-2011

18 reacties


PSV heeft de zondagmiddag een prima week op de juiste manier afgesloten. Nadat donderdag in de Europa League Glasgow Rangers werd verslagen, wonnen de Eindhovenaren in de competitie in het eigen Philips Stadion van FC Utrecht. Na een doelpuntloos eerste bedrijf nam Otman Bakkal in de tweede helft de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening: 1-0. Door de overwinning loopt PSV drie punten uit op Ajax dat eerder verloor bij ADO Den Haag; de voorsprong op FC Twente blijft één punt bedragen.

Eenvoudig ging het zeker niet voor PSV. De wedstrijd van donderdag zat bij de Eindhovenaren nog duidelijk in de benen, want in de beginfase bleef Utrecht eenvoudig overeind. Lang duurde dat niet, want na een kwartier kreeg PSV de eerste goede kans. Michel Vorm kon redding brengen en moest dat na een half uur weer doen op een goed schot van Bakkal. De grootste kans voor rust was echter voor Marcus Berg, maar de ongelukkige Zweed raakte de paal en kon in de rebound het net ook niet vinden.

In het tweede bedrijf bleven de gastheren de boventoon voeren en dat betaalde zich snel uit. Nadat Bakkal eerst nog naast schoot, kon de middenvelder tien minuten na rust wel zijn treffer vieren. De ‘gemaskerde' Stanislav Manolev vond met een scherpe voorzet de ingelopen Bakkal, die van dichtbij Vorm kansloos liet met een gerichte kopbal. Vier minuten later had de eenvoudig international zijn tweede doelpunt kunnen maken, maar het schot van de middenvelder ging ruim over.

Ook Balázs Dzsudzsák had de Eindhovense productie moeten uitbreiden. De Hongaar vond met een lage schuiver echter Vorm op zijn weg, waardoor de marge één bleef. De Utrecht-sluitpost bewees de beste te zijn aan de kant van de bezoekers, want ook een afstandsschot van Jeremain Lens hield Vorm er schitterend uit. De inzet van Berg, op aangegeven van Orlando Engelaar, was tevens een prooi voor de Oranje-doelman.

Ondanks de minimale voorsprong van PSV bleef Utrecht in de slotfase matig spelen. Het elftal van Ton du Chatinier toonde weinig aanvallende intenties en had teveel respect voor de koploper in de Eredivisie. De gevaarlijke momenten vonden dan ook aan de andere kant plaats, maar zowel invaller Danny Koevermans als Lens stuitte op Vorm. Het uitblijven van die tweede treffer had geen consequenties, want PSV hield de drie punten in eigen huis.

 

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 18 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing