FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht verliest in Alkmaar: 1-0

25-09-2010

12 reacties


FC Utrecht heeft vanavond weer niet weten te winnen in een uitwedstrijd in de reguliere competitie. In Alkmaar werd het 1-0 door een doelpunt in de eerste helft van Elm. FC Utrecht verloor in de rust ook nog aanvoerder Michael Silberbauer.

Ton du Chatinier koos voor een opstelling met één diepe spits en twee mensen op de vleugels. Hierdoor stond Van Wolfswinkel enigszins geïsoleerd tegen twee sterke centrale verdedigers. AZ begon de eerste helft sterk en hield FC Utrecht onder druk. Vorm moest handelend optreden op een schot van Elm, die deed denken aan het doeltreffende schot van Martens vorig seizoen. Dit keer wist Vorm echter de vroege 1-0 te voorkomen.

FC Utrecht had moeite om in de wedstrijd te komen en moest het vooral van bevliegingen hebben. Zo was Mertens gevaarlijk maar zijn voorzet kon niet verwerkt worden Van Wolfswinkel en Asare. Het waren schaarse momenten voor de ploeg die donderdag tegen Liverpool moet aantreden. Vlak voor rust werd Silberbauer in opmars naar het doel onderuit geschoffeld. De Deen moest in de rust in de kleedkamer achterblijven. Zijn vervanger was Barry Maguire.

Ook Van Wolfswinkel werd in de rust vervangen. Jacob Mulenga moest voor meer body zorgen maar met twee centrale spitsen had er meer druk op het verdedigingsduo van AZ gekomen. Hoewel FC Utrecht in de tweede helft meer bepalend was, werden er nauwelijks echte kansen gecreëerd. AZ was ook amper gevaarlijk waardoor het schouwspel van een bedenkelijk niveau werd. Ook het inbrengen van Demouge voor Asare kon niet zorgen voor extra dreiging in de zestien van de Alkmaarders.

Duplan was nog het dichtst bij de gelijkmaker. Vlak nu rust wist hij Schaars de bal te ontfutselen maar op weg naar de goal wist een AZ verdediger de Fransman dermate te hinderen dat zijn schot met links een rollertje werd dat naast het doel ging. AZ wist de eerste thuis overwinning van het seizoen bij te schrijven en de Utrechters bleven wederom in een uitwedstrijd met lege handen achter.

Statistieken:
42. 1-0 Elm

Gele kaarten FC Utrecht:
Asare

Opstelling FC Utrecht:
Vorm
Cornelisse - Schut - Wuytens - Nesu
Lensky - Silberbauer (46. Maguire) - Asare (80. Demouge)
Duplan - Van Wolfswinkel (46. Mulenga) - Mertens

 Foto: AD.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 12 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing